CiddiGazete- 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde CHP listesinden milletvekili adayı gösterilen Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin üzerinden başlayan tartışmalar sürüyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Ergin'in 21 yıllık arkadaşı ve parti kurucularından olduğunu hatırlatan Babacan, "Ergin ile ilgili hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Çoğunun eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum. 2009-2013 arası demokratikleşme, reform ve AB uyum düzenlemelerinin çoğunu Sadullah Bey'in çabalarıyla yasalaştırdık. Kendisi, Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş hızda bireysel ve kolektif haklara yönelik işlere imza attı. Tutuklu oranının düşürülmesi, adil yargılanma hakkı, kolluğun demokratikleşmesi, AYM’ye bireysel başvuru, AİHM kararlarının Türkçe olarak yayınlanması, anadili hakkı gibi, yüzlerce değişiklikte katkısı var" dedi.

"ÖNYARGILARI VE HATALI EZBERLERİ BIRAKALIM"

Bu düzenlemelerin 'hâlâ topluma nefes imkânı sağlayan önemli düzenlemeler' olduğunu söyleyen Babacan, "Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz de tam demokratik Türkiye'dir. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, Sadullah Ergin'i anlatırken Adalet Bakanlığı döneminde Ergenekon, Balyoz adı altında Türk ordusuna kurulan tuzakları, yüzlerce TSK mensubunun uydurma dosyalarla cezaevlerine atılmalarını, yargının tamamen Fetöcülere teslim edilmesini dile getirmedi...