Bugün 19 Mayıs; "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" kutlu olsun...

Hepimizin bildiği gibi Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basmış ve Kurtuluş Savaşı'nı başlatmıştır ve böyle önemli bir günü de Türk gençliğine armağan etmiştir.

Neden mi? Çünkü, bir ülkenin geleceğini o ülkenin gençleri belirler. Atatürk de Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve yaşamasını Türk gençlerine miras bırakmıştır.

İşte bunu idrak eden ve insan yetiştirmenin önemini çok iyi bilen babam da Türk gençlerine çok büyük yatırım yapmış, emek vermiş ve yetiştirmiştir.

Gençler, ne kadar diline, tarihine ve dinine hakimse, ülkenin geleceğine o kadar doğru katkı yapıp; bir adım ileriye götürebilir.

Siyasi hayata girdikten sonra gençleri yetiştirmek için Ülkü Ocaklarını kurmuştur. Türkiye'de hiçbir siyasi oluşum gençliğe bu derece yatırım yapmamıştır hatta babam için niye bu kadar çoluk çocukla vakit harcıyor denildiği zamanlar olduğunu kendi ağzından duymuştum ve hep kendi derdi ki "Ben yatırımımı insana yapıyorum." O yüzdendir ki, vefat edeli 24 yıl geçmiş olsa da seven sayısı devamlı artmaktadır ve insanların kalbinde yaşadığı için ve ona olan sevgi kalpten kalbe, nesillere aktarıldığı için de ölümsüzlüğü kazanmıştır.

Şimdi geldiğimiz noktada gençlerin magazin, futbol, dizi yada din gibi şeylerle uyutulduğunu üzülerek gözlemlemekteyim. Ama benim Türk insanına, Türk gençlerine güvenim tam. Babamın hep vurguladığı gibi bizler Büyük ve şerefli bir milletin, büyük ve şerefli çocuklarıyız. Bize aşağılık kompleksi verilmeye çalışılıyor ama buna kanmamalıyız.

Her zaman kendine güvenimiz tam; ileri, doğru, emin adımlarla yürümeliyiz ve Atatürk'ün şu meşhur sözü de her zaman "Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" kulaklarımızda olmalı...

Türk gençliğinin babamın açtığı bu yolda ilerlemesini ve gelişmesini sağlamak hepimizin görevidir.

Bu 19 Mayıs'ta ben büyük Türk milleti idealini kalbinde taşıyan herkesi bu görevi yapmak için tekrar harekete geçmeye davet etmek istiyorum. İhtiyaç büyüktür.