CiddiGazete- Cumhur İttifakı bileşenlerinden Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'da öldürtülen Ülkü Ocakları genel başkanlarından Sinan Ateş cinayetini değerlendirdi.

alkışşş

2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na atadığı, 2020 yılında da görevden aldığı Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in ismini anmayan ve taziye dileğinde bulunmayan Bahçeli, cinayeti eleştirenlere sert çıktı. Bahçeli'nin konuşmasını 14 yıl Meclis'te danışmanlığını yaptığı MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ayağa kalkarak coşkuyla alkışlandı.

Azmettirenlerin ve tetikçinin henüz yargı karşısına çıkartılmadığı cinayette MHP ve Ülkü Ocakları'nın hedef alındığını iddia eden Bahçeli, muhalefete tepki gösterdi.

Sık sık 2023 seçimlerini vurgulayan ve Erdoğan'a desteğini tekrarlayan Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bu kutlu yolculuk ikna edilmişlerle değil inanmışlarla yürünmüş bundan sonra da böyle olacaktır. Balkondan seyredip suya sabuna dokunmayanlarla ne can beraberi olacak ne de ülkümüzün peşinden gidilecektir. Bizim siyasetteki gayemiz Türk milletinin muhafazası yeri gelirse de hesapsızca müdafaasıdır.

- Seçimlere vakit kısaldıkça hain proje elemanları birer birer deşifre olmaktadır. 2023 yılı bir turnusol gibi her melul niyeti açığa çıkaracaktır. 2023 seçimleri iftira ile iffet arasında geçecektir.

- Türkiye'nin önünü kesmen, ayağına zincir vurmak, onca yatırımı ve hizmeti baltalamak amacıyla faal olanlar aynı kuyrukta sıraya girmiştir.

"PROVOKASYON"

- Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesi muhtemeldir. Beklenmelidir. Zillet ittifakına aleni destek olan küresel emperyalizmin bütün çakallarını aramıza salmıştır.

- Nitekim iğrenç oyunu görüyoruz, 5. kol faaliyetinin açıkça farkındayız.

- Zillet ittifakının siyasetsizliği ortadadır. Program hedef ve vizyon yokluğu tescillenmiştir.

- 5 Ocak 2023 tarihinde 10. toplantısını yapan kriminal siyaset ittifakı yine aday çıkaramamış. Yaklaşık 9 buçuk saat toplantı yapan yine de adayını belirleyemeyen zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. Bugüne kadar ne görüştünüz?

ALTILI MASAYI HEDEF ALDI

12 Şubat 2022'den bu tarafa toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Tarafsız bir cumhurbaşkanı hedefini telaffuz etmelerine rağmen altılı masanın vesayetine bağlanmış bir cumhurbaşkanı kararında fikir ve görüş birliğine varmış durumdalar. Altılı Masa'nın adayı şayet cumhurbaşkanı olursa Türkiye'yi birlikte yöneteceklermiş. Bu nasıl bir hezeyan? Nasıl boş bir kafadır?

- Serok Ahmet'in cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacaklar itirafı altılı masanın perişanlığını belgelemiştir.

- Zillet ittifakı bir alternatif değildir. Hazır değildir. Yerli ve milli hiç değildir.

"MHP TÜRK MİLLETİNİN SON KALESİ

- MHP ne zaman itibar ve iftira suikastlarına uğrasa anbean gözden kaçırılmak istenen saman altından su gibi yürütülmesi arzulanan bir tertip bir tezgah bir plan derhal devreye alınmaktadır. Bize yönelik saldırılarla aziz milletimizi hedef alan tahrip düzeyi yüksek hazırlıklar yakın benzerlikler taşımaktadır. Çünkü MHP Türk milletinin son kalesi.

- MHP'yi akıllarınca meşgul ettiklerini zannedip haklı ve tarihi mücadelesinde kuşkular uyandırmak isteyenler Türkiye'nin ve Türk milletinin kuyusunu kazmak için gemi azıya alan işbirlikçi güruhtur. Olan biten ne varsa biliyor, izliyor, çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz.

"DEVA PARTİSİ'NE TEPKİ"

- Londra tefecilerinden ilhamını alıp İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin günümüz ayağına talip olan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin başındaki zat anayasanın 66. maddesini 2 Ocak 2023'te tartışmaya açma cüreti göstermiştir.

- Açıkladığı temel haklar ve eylem planı sömürgecilerin siparişidir. Selamsız sabahsız Babacan aynısıyla anayasamızın 66. maddesini çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif etmiştir. Anayasanın mezkur maddesi Türk vatandaşlığı üst başlığıyla şöyledir.

- Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağı olan herkes Türk'tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk'tür. Vatandaşlık kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarmayla ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.

"ZİLLETİN DİĞER PAYDAŞLARI DA SUSPUS VAZİYETTİ"

- Devası derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin kurumsal iletişim ve tanıtım başkanı da kendisine sorulan anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz sorusuna 'doğru' cevabını vermiştir.

- Bu kurşun gibi sözlere CHP'den tek bir itiraz gelmemiştir. İP'ten tek bir tepki duyulmamıştır. Zilletin diğer paydaşları da suspus vaziyettedir.

- Şimdi sormak lazımdır: DEVA'nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başarılacaktır? Buna nasıl kalkışılacaktır?

"SOSYAL MEDYAYA YUVALANMIŞ TROL TERÖRİSTLER"

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan bölücü bir şahsın parti genel merkezinde verdiği bir röportaj sırasında orada bulunan Türk bayrağını kaldırtması yalnızca skandal değil suçtur. Bunlar bayraksızdır, milliyetsizdir cibiliyetsizdir.

- Cumhuriyetin 100. yıldönümünde Türklükle hesaplaşma sayfası açanların, HDP'nin sırtını sıvazlayanların ahlaksız rehberleri her vatan sevdalısının hafıza kayıtlarında mahfuzdur.

- MHP'yi olmadık suçlamalarla durdurmaya Cumhur İttifakı'nda çatlak oluşturmaya çalışıyorlar. Yunanistan'ın Ege'deki tacizlerine sesleri çıkmaz. Dahası Türkiye lehine tek bir laf etmezler edemezler.

- MHP'yi sosyal medyaya yuvalanmış trol teröristler eliyle fitne anaforuna çekmeyi amaçlayıp çarşaf çarşaf iftira kusan vatansızlara 2023'ü zilletle karalamak isteyenlere Allah şahit olsun ki müsaade etmeyeceğiz.

"EYVALLAH ETMEYECEĞİZ"

- Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı, püripak dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz.

- Sabrın boyun eğmek değil mücadele etmek olduğunu cümle aleme hep birlikte göstereceğiz.

- Tek başıma da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim. Sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağız.

"ADAYIMIZ ERDOĞAN'DIR"

- Karın ağrısı çekenlere bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum ki adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"ŞİMDİ SÖZ SIRASI BİZDE"

- MHP aklınızı alacak şer odaklarını şaşkına çevirecektir. Davamız dualıdır. Türk İslam ülküsünün sancağıdır. MHP'yi suç örgütleriyle ilişkilendirip Türkiye üzerinde hain projeyi uygulamaya heveslenenlerin son neferimize, son nefesimize son damla kanımıza kadar karşısındayız.

- 2023'e girdik gireli açığımızı kollayan ensemizde boza pişiren bizi terörize ederek köşeye sıkıştırma amacı güden hangi mendebur varsa bugüne kadar konuştu. Şimdi sıra bizdedir. Madem herkes sırasını savdı madem herkes eteğindeki irili ufaklı taşları döktü o halde şimdi söz sırası bize gelmiş demektir.

"BİRER BİRER ANLATACAĞIM"

- Uğradığımız ağır haksızlıkları birer birer anlatacağım. Aynı şekilde vefakar cefakar camiamıza milliyetçi ülkücü hareketin onurlu mensubuna sesleneceğim.

- MHP milletinde ve devletinde erimiş bir kahramanlık mefküresidir. Allah'ın dağına göre kar verdiğini biliyorum. Dağ başlarının da dumansız olmadığının bilincindeyim.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

- 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın Çukurambar semtinde hunhar bir suikast vuku buldu. Bu kanlı olay gerçekleşir gerçekleşmez perde arkasının aralanması sislerin dağılması önünün ve arkasının aydınlığa kavuşması amacıyla sabır ve sebatla beklemeye koyulduk.

- Adli ve idari soruşturma sürecinin titizlikle yapılabilmesi maksadıyla her gelişmeyi yakından takibe başladık. Zira ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardı. Dibi görünmeyen kuyudan su içmeyeceğimiz herkesin malumudur.

"TEHLİKEYİ SEZDİK"

- Ancak kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra adeta tek bir merkezden emir almışçasına MHP'ye örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı. Tüm FETÖ'cüler partimize karşı algı operasyonları kanadıyla yeni bir kalkışma başlattılar. Cinayetin gölgesi birden bire MHP'ye düşürülmek istendi.

- Bir iç hesaplaşmanın olduğu devamlı suretle iddia edilip gündemde tutuldu. Böyle zamanlar duygusal taşkınlığın akli melekeleri kilitlediği kaotik zamanlardır. Ve dikkat temkin tedbir sabır uyanıklık şarttır.

- Düşman oklarını takip ettik nihayetinde tehlikeyi sezdik hücumu gördük. MHP ve ülkü ocaklarıyla en küçük bağı ve bağlantısı olması şöyle dursun devamlı kundaklayıp kurutmaya çalışan etki ajanları içimizden devşirilmiş siyaset ajanları.

- Halkın Demokrasi Partisi'nden CHP'sine komünistten bölücüsüne FETÖ'cüsünden PKK'lısına kadar tüm şiddet ve nefret odakları bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.

ÜMİT ÖZDAĞ ÇIKIŞI

- Adına Zafer denilen yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz açıklamasıyla cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir açıklamada bulundu.

- Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak kuşkusuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu burada hatırlatmak görevimdir.

- Parti binalarına yerli ve milli katil kim yazılı afişler asacak kadar küçülüp yerin dibine geçtiler.

- Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altına bırakıldı. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açıldı. Ülkücüyü öteki gören Mehmetçik katilleriyle el birliği yapan Kılıçdaroğlu da geçen hafta paylaştığı mesajla suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu.

- Suskunluğumuzdan asaletimizdendir. Lakin bir lafa bakarız laf mı diye bir de söyleyene bakarız adam mı diye.

- Sayın Kılıçdaroğlu suskun değilim. Sadece firavun taktiklerinizi seyredip gerekli notlarımı aldım alıyorum. Bu siyaset defosu gençlerimizin mafyacılık oynadığını onları teslim etmem gerektiğini gündemdeki meseleyi üç beş torbacıyla da geçiştirmeyeceğimi ileri sürdü. Neyi kastettiği ortaya çıkmış oldu.

- Bak sayın Kılıçdaroğlu senin sağında solunda yanında yörende konuşlanan teröristlerle ülkücü Türk gençliğini sakın ola karıştırma. Sen her şeyinle zaten teslim olmuşsun.

- Bizim aramızda senin bildiğin yakın mesai içinde olduğun tiplerden tek bir genç yoktur olmayacaktır.

- Kılıçdaroğlu şayet yüreğin varsa buraya gel tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim.