CiddiGazete- DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığını yapan Devlet Bahçeli, 2000 yılında Diyarbakır'a yaptığı ilk ziyarette, Özel İdare İl Müdürlüğü Salonu'nda bölgesel kalkınmayla ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.

Bahçeli, O tarihte HADEP'ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Feridun Çelik'i dinledi ve yaptığı konuşmadan dolayı alkışladı.

Çelik, konuşmasından sonra Diyarbakır'ın sorunlarını yansıtan dosyayı Bahçeli'ye verdi ve teşekkür ederek tokalaştı.

Ardından Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden Bahçeli'ye Vali Cemil Serhadlı, 36 kilogram ağırlığında karpuz hediye etti. Devlet Bahçeli, Diyarbakır'a ikinci ziyaretini 6 Haziran 2011'de gerçekleştirdi.

ÜLKÜCÜLERE FETÖ OPERASYONU

Ziyaretten bir gün önce FETÖ'cü polisler ve yargı mensupları, AKP hükümetinden aldıkları güçle ülkücülere operasyon düzenledi. Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde provokasyon yapacakları iftirasıyla Erdem Karakoç, Yusuf Ziya Arpacık, Alişan Öztürk, Orhun Daşdan, Murat Ali Kılıçarslan, Arif Mergen, Ümit İlkay Levent, Erhan Kurumlu, Hakan Uğur, Murat Alperen ve Gökhan Aygün tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne akın eden ülkücüler, "Fetoş'un p.çleri, susturamaz bizleri" diye slogan attılar ve AKP hükümetini sert ifadelerle eleştirdiler. Bütün bu kargaşaya rağmen, Bahçeli'nin Diyarbakır mitingi sorunsuz gerçekleşti.

Bahçeli, 11 yıldır gitmediği Diyarbakır'daki MHP il teşkilatını bugün kapattı...