CiddiGazete- Devlet Bahçeli, bütçe görüşmelerini takip etmek için TBMM'ye geldi. Meclis kulisinde gazetecilerin sorularına da cevap veren Bahçeli, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Altılı masanın aday belirleme anketine ilişkin bir soruya Bahçeli, "15 Ocak'a kadar aday belirlemede bir kamuoyu araştırması yaparcasına, 'Bir anket yapalım, ankette kim çıkarsa ona karar verelim; siz de bu ankete müracaat edilirse katılır mısınız?' dediler. Ben henüz daha cevap vermedim" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Eğer birisi ankette bana gelirse, '6 kişi anket yapıyoruz, siz bu ankette kime evet dersiniz' derse, o zaman tercihim sınıf arkadaşımdır."

Bunun üzerine soruyu soran muhabir, "Kemal Kılıçdaroğlu mu?" dedi. Bahçeli, muhabirin yanından uzaklaşırken, "sınıf arkadaşım" ifadesini vurguladı.

Devlet Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmıştı.

Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu, 1968-1971 yılları arasında şimdiki adı Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olan Ankara Ticari İlimler Akademisi'nde aynı sınıfta öğrenim görmüştü.