CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye’nin Covid-19 salgınını en geç Ramazan ayının sonunda atlatacağını savundu. Devlet Bahçeli, “Tehdit büyük, tehlike her yerde, hiçbir yer güvende değil” ifadelerini kullandı.

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Zaman çizelgesinde ayraç haline gelen, birinin sonlanıp diğerinin başladığını gösteren tarihler insanlığın devir aşamalarına, dönüm noktalarına işaret etmektedir.

- Dünya bu çerçevede bambaşka ve nevzuhur bir dönemin içinden geçmektedir.

- Yeni tip corona virüsü bütün ezberleri bozmakla kalmamış, öncelik sıralamalarını değiştirmiş, sosyal dengeleri temelinden sarsmıştır.

- Yeni bir dünya tablosunun resmi çizilirken, yeni tarz siyaset ve sosyal ilişkiler ağının remzi şekillenmeye başlamıştır.

- Küresel salgın tüm ülkeleri her cepheden vurmak şöyle dursun, adeta işgal ve istila etmiştir.

- Türkiye salgın dönemini en az hasarla, hızlı bir şekilde aşacak, yaralar da milli birlik ruhuyla sarılacaktır”

- Tehdit büyük, tehlike her yerdedir. Hiçbir yer güvenli değildir.

CHP’YE YÜKLENDİ

- CHP sisli ve kirli bir pusuya yatmış, devamlı Türkiye'yi kötülemektedir.

- Covid-19’a karşı hükümet bütün imkan ve kabiliyetiyle ayağa kalkmışken, CHP Genel Başkanı’nın iki de bir pişmiş aşa su katma arayışı, dönen tekere çomak sokma arzusu tam bir akıl tutulmasıdır.

- CHP zavallı bir haldedir. KOVİD-19 hastalığıyla mücadele kapsamında TBMM'nin çalışmalarına ara vermesi CHP ve diğer yedekleri tarafından eleştirilmiş ve yanlış bulunmuştur.

- Halbuki CHP, İnfaz Düzenlemesi Kanunu görüşmelerinin son etabında kullanılan 51 red oyunun içinde 18 milletvekiliyle yerini almıştır.

- TBMM'de 139 milletvekili olan CHP'nin 18 milletvekiliyle, 37 milletvekili olan İP'in 8 milletvekiliyle, 61 milletvekili olan HDP'nin 24 milletvekiliyle tercihlerini göstermesi, sonra da çıkıp TBMM'nin çalışmalarına ara vermesini eleştirmeleri ya zeka noksanlığı ya da siyasi koma halidir.

- CHP Genel Başkanı'nın telekonferansla konuşması kolaydır.