CiddiGazete- Devlet Bahçeli, MHP'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada Erdoğan- Sisi görüşmesine destek verdi. Bahçeli, Türkiye'nin yıllardır büyük kaynak aktardığı ÖSO'yu da kızdıracak ifadeler kullanarak, "Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır" dedi. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Masalarda değil, meydanlardayız. MHP’ye yargısız infaza heves edenlere demokrasinin ve sandığın kaç bucak olduğunu göstermenin azmindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi algı oyunlarını boza boza geliyor. Hiçbir engele takılmadan, karanlık senaryoya aldırmadan inanmış adımlarla hak ettiğimiz başarıya ulaşmak için gece demiyoruz, gündüz demiyoruz, en ufak yılgınlık göstermiyoruz.

- Hiç kuşkum yok, hep birlikte başaracağız. Geleceğin süper gücü Türkiye’dir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin gelecek umudu, birlik ve beraberlik şuurudur. 2023 yılında adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurla cumhuriyet tam olarak kenetlenmiştir. Zillet partilerinin başkanları bu süreçte havlu atacak. 2023’te travmatik çalkantı yaşayacaklar.

"ATANAMAYAN HİÇBİR ÖĞRETMEN BIRAKMAYACAĞIZ"

- Öğretmen cehaletin avcısı, ümitlerimizin kamçısı, kendimizi ve çevremizi aramanın rehber pırıltısıdır. Öğretmen gerçekte ona yakın olan ve öğrencilerini doyuran, başı boş hareketlerine çekidüzen veren, seven, sevdiren, iyiyi öğretendir.

- Öğretmen herkese çöldeki memba suyudur. Öğretmen milletimizin en kudretli gücüdür. Öğretmenin hayatı, ailesi ve öğrencileri arasında olmak üzere 2 kol halinde akış halindedir. Bizim geleceği hiçe saymaya ne hakkımız, ne haddimiz vardır. Öğretmenlere hangi hakları versek, ne yapsak helal olsun diyorum.

- Üzerimize düşen ne ise yapmanın sözünü mertçe veriyorum. Öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız. atanamayan hiç bir öğretmen bırakmayacağız. Sözleşmeli ücretli veya başka bir ad ve tanım altında hiç bir öğretmen kalmamalı hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur.

SÜLEYMAN SOYLU'YA DESTEK

- Teröriste tek bir şey söylemeyen ya da söyleyemeyen CHP’li grup başkanvekilleriyle bazı milletvekillerinin HDP ile el ele tutuşup terörle mücadelede muazzam işler yapan İçişleri Bakanımıza saldırmaları, hükümeti karalamaya çalışmaları siyasi namus ve milli onur yokluğunun apaçık kanıtıdır.

- İçişleri Bakanımıza "alçak" diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, kale duvarlarını yıkmak için dinamit görevi görenler PKK/YPG adına saldıranların topu aşağıların aşağısıdır, alçaktır, namerttir.

ERDOĞAN-SİSİ GÖRÜŞMESİ

- Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır. Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır.

- Türkiye'nin Mısır, Suriye ve Irak'la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır.

- Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023'ün hedefleriyle de müzahirdir.