CiddiGazete- Devlet Bahçeli, Osmaniye'den 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Meclis'e dört milletvekili gönderecek olan Osmaniye'de İyi Parti, CHP ve AKP adaylarının kadın olması dikkat çekti.

Ülkücü kimliğiyle tanınan İyi Partili Prof. Dr. Elif Loğoğlu, 2015'te MHP'den 3. sırada milletvekil adayı gösterilmişti.

Bahçeli ile yarışacak AKP adayı ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık oldu. AKP'nin Osmaniye'ye yüklenecek olması, Devlet Bahçeli'nin oylarını olumsuz etkilecek bir diğer etken olacak.

Osmaniye'de CHP de kadın aday gösterdi. Asu Kaya, CHP'den vekil olmaya çalışacak.

ELİF LOĞOĞLU, MERHUM HAKKI LOĞOĞLU'NUN EŞİ

MHP'den milletvekili aday adayı olan ancak listelerde yer bulamayınca tekrar döndüğü görevinde AKP yönetimi tarafından ülkücü olduğu için farklı illere sürgün edilen vali yardımcısı Hakkı Loğoğlu, 3 Mayıs 2021'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Ülkücü camianın tanınan bürokratlarından olan vali yardımcısı Loğoğlu, Kadirli'de defnedildi.

ELİF LOĞOĞLU'NUN KARİYERİ

Elif Loğoğlu, 1969 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini memleketi olan Yukarı Bozkuyu Köyü'nde, ortaokulu ve liseyi ise Kadirli'de tamamladı.

Loğoğlu, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde yaptı. Loğoğlu, bölümünden dönem birincisi olarak mezun oldu.

Elif Loğoğlu, yüksek lisans ve doktorasını biyokimya alanında gerçekleştirdi. 2006 yılında doçent unvanını, 2012 yılında ise profesör unvanını elde etti. Loğoğlu, 1998-1999 yılında Northwestern/ Chicago Üniversitesi'nde ziyaretçi bilim insanı olarak görev yaptı.

Loğoğlu'nun yayınlamış olduğu birçok uluslararası ve ulusal makaleleri ve kitapları bulunmaktadır. Aynı zamanda uzun yıllar boyunca Türk kadınına yönelik çalışmalarda bulunmuştur. Kadınların toplumsal rollerine, aile ve bireye odaklanarak çalışmalar yürütmüştür.

Loğoğlu, 2009-2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi'nin Müdürlüğünü yaptı. Aynı zamanda Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (KAVAK) kurucu üyeliğini üstlendi, iki dönem de yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Elif Loğoğlu, kadınlara yönelik birçok çalışmalarda bulundu ve Kadın Hareketi Derneği'nin kurucu üyeliğini yaptı. 2008 yılından bu yana da Genel Başkanlığını yapmaktadır.

Loğoğlu, 7 Haziran 2015'teki seçimlerde MHP 25. dönem Osmaniye milletvekili adayı oldu. Loğoğlu, 2022 yılında İyi Parti Genel Başkan Danışmanlığı'na atandı.