CiddiGazete- Yandaş medya, Devlet Bahçeli'nin TBMM'de yaptığı konuşmada, AKP'li Mahir Ünal'ın cumhuriyet ve Türkçe ile ilgili büyük tepki çeken ifadelerini eleştirdi.

Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" dedi.

"TARİFSİZ YANLIŞIN PENÇESİNDELER"

Devlet Bahçeli, ülkücülerin AKP'ye tepkisini azaltmak için Mahir Ünal'ın sözlerini isim vermeden yumuşak ifadelerle eleştirerek geçiştirdi. Yandaş medya, Bahçeli'nin Mahir Ünal'ı işaret eden sözlerine tek satır yer vermedi. Bahçeli şöyle dedi:

Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe'mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir."

Öte yandan Bahçeli, Diyarbakır'da atılan "Serok Erdoğan" sloganlarıyla ilgili değerlendirme yapmadı.