CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- Siyaseti şöyle okumak lazım. Siyaset ne için yapılır? Benim bildiğim siyaset toplumun var olan sorunlarını çözmek için yapılır. Sorunların adalet içinde çözülmesi lazım.

- Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını, yolsuzluk yapma aracı olmadığını, yakınlarını devletin kilit noktalarına getirmek gibi bir düşünce siyasette olmaması gerektiğini hep ifade ettim.

"BAY KEMAL ASLA UNUTMAZ"

- Genel Başkanlık yaptığım süre içinde toplumun en zayıf halkalarıyla işbirliği yapmaya, sorunlarını çözmeye çalıştım.

- Taşeron işçileri buna örnektir. Çaykur'un 9 bin 300 mevsimlik çalışanı var. "Bizim sorunumuzu kim dile getirecek" diye soruyorlar. Rize'ye, Rizelilere, 9 bin 300 mevsimlik işçiye sesleniyorum.

- Senin sorununu çözecek kişinin adı Bay Kemal'dir. Bunu unutma. Rizeliler belki unuttu ama Bay Kemal asla unutmaz. Kaçak çayları Rize Meydanı'nda yakacağım.

"HİÇ ENDİŞE ETMEYİN"

- Tek şey istiyorum. Sandığa gittiğinizde, ‘Benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi’ diyeceksiniz oyunuzu ona göre kullanacaksınız. Mert olacaksınız, oyunuzu vereceksiniz. Bay Kemal gelecek sorunu çözecek.

- Öğretmenler aynı şekilde. Yok ücretli, yok sözleşmeli. Hiç endişe etmeyin. Orman köylüleri ile ilgili özel bir açıklama yapacağım. Onlara vaatlerimi tek tek sıralayacağım. Sizin sorunlarınızı tereyağından kıl çeker gibi çözeceğim.

- Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılık. Şehit yakınları, gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Ayrımcılık yapanlar vatansever değildir. 15 Temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Diğerleri için neden verilmiyor?

BAHÇELİ'YE SESLENDİ: SARAY'I DİNLEME

- Sorun varsa adres belli. CHP. Bu konuda 15 kanun teklifi verildi. En çok kanun teklifi verilen CHP’li vekiller. MHP'den de 3-5 arkadaş teklif vermiş. MHP Genel Başkanı'na sesleniyorum:

- Eğer Türkiye'nin bu sorununu çözmek istiyorsan, şehit ve gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım.

- "Saray izin vermiyor" diyebilirsin. Saray'ı dinleme, Kılıçdaroğlu'nu dinle. Saray'dan kendini kurtar, niye emrine giriyorsun. Gerçek anlamda milliyetçi parti CHP'dir.

- Paralar nereye gidiyor? 2021 ilk 9 ayında bütçeden ödenen faiz 142 milyar. 2022’de bu rakam 207 milyara çıktı. Bu para çiftçiye, esnafa, üreticiye ödendi mi? Hayır. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum.

- Dünyanın faizini bir avuç tefeciye ödersin, faize karşıyım diye milleti kandırırsın. 20 yıllık iktidarından AK Parti bir fabrika yaptı mı? Yapmadı, yapmaz. Çünkü AK Parti'nin tepesindeki kişi üreticiye değil, tefecilere hizmet etmek için görevlendirilmiştir.

YENİ AKİT'E TEPKİ!

- Milletimiz tasada ve kıvançta beraber olmayı her zaman yapmıştır. Deprem olduğunda hep beraber koşarız bir can kurtarabilir miyiz diye.

- Milli maçlarda hep beraber seviniriz. Ancak birileri var ki bu bağı koparmak için elinden geleni yapıyor. Bu bağ unutulsun istiyorlar. İnsanlar birbirine sarılmasın istiyorlar.

- Bunların bazıları yönetici, siyasetçi bazıları gazeteci kılığında aramızda geziyor. Zehir saçan dilleri var bu insanların.

- Terör saldırısından nifak nasıl çıkarabilirim diye arayış içine girenler var. Özür dilerim ama bunlar alçak insanlar. Tamamı alçaktır.