CiddiGazete- Saadet Partisi GİK Üyesi Ümit Çebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Devlet Bahçeli ile ilgili skandal sözler sarf etti.

Çebi, paylaşımında "MHP genel başkanının bu ülkeye tek faydası çocuğunun olmamasıdır. Allah ne ederse güzel eder" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi yöneticisi Çebi'nin sözlerine AKP ve MHP tarafından tepki gösterildi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Ümit Çebi'nin sözlerine tepkiler devam ederken, Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın yazılı açıklama yaptı. Aydın, Ümit Çebi'nin Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirtti.

Birol Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Önce Ahlak ve Maneviyat" diyerek yola çıkmış ve yarım asrı aşkın bir süredir de bu anlayışla yoluna devam eden Milli Görüş Hareketimizin ilkeleri ile asla bağdaşmayan açıklamalarda bulunan Ümit Çebi, Yüksek Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir.

Asla tasvip etmediğimiz, hiçbir insana söylenmeyecek ve hiçbir insanın da hangi sebeple olursa olsun kullanmaması gereken bu ifadeleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

ERDOĞAN "ONUN BÖYLE BİR DERDİ YOK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AKP'nin Sivas mitinginde Devlet Bahçeli'ye "aile ve çocuk" üzerinden eleştirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Adli raporu ortada, her şey ortada. (Kabataş yalanı hakkında) Ama biz sabrediyoruz. Şu anda bir medya grubu bu bacımızı maalesef o paralel örgütle birlikte böyle bir şey olmadığına inandırmaya çalışıyor. Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz. "Türk'ün örfünde kadına el uzatmak yoktur." Sen zaten Gezicilerle hareket ettin. Bunu Geziciler yaptı. Bunu o başörtülü bacıma yaptılar.