CiddiGazete- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin erken seçim hakkındaki açıklamalarına ilişkin, “Sayın Bahçeli'nin tutumuna, iktidarın büyük ortağı da güven duymamaktadır. İktidarın güven duymayacağı bu açıklamaları muhalefetin ciddiye almasını beklemek bence gerçekçi değildir” ifadelerini kullandı.

AKP’den istifa edip Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi’ne geçen Mustafa Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Yeneroğlu, bir gazetecinin Devlet Bahçeli’nin erken seçim hakkındaki açıklamalarına dair soruları hakkında şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin geçmişteki açıklamalarını da biliyoruz. Yarın tersini açıklasa da kimse şaşırmaz. Sayın Bahçeli'nin tutumuna, iktidarın büyük ortağı da güven duymamaktadır. İktidarın güven duymayacağı bu açıklamaları muhalefetin ciddiye almasını beklemek bence gerçekçi değildir. Bizi ilgilendirmiyor, işimize bakıyoruz. İktidarın daha 3 yıllık bir görev süresi var. Milletimizin verdiği bu görev süresini dikkate almadan erken seçime gitmek demek, 'Ben bu hizmeti yerine getiremiyorum. Ben bu görevi yerine getiremiyorum' demektir. İktidar bu noktaya gelmişse, seçimlere gitme noktasında bir intihar teşebbüsü ortaya koymak istiyorsa buyursun. Biz buna hazır olacağız mutlaka."