CiddiGazete- İyi Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Erbil merkezli "Kürdistan 24" isimli kanala yaptığı açıklamada, "Devlet Bahçeli" isminin Diyarbakır'daki hatıra ormanına verilmesini değerlendirdi.

K24 (Kürdistan24) isimli kanalın internet sitesinde yer alan Mahir Yüksel imzalı haber şöyle:

İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına Kırklar Dağı'nda bulunan 210 dönümlük arazinin 'Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı' yapılmak istenmesinin doğru olmadığını ifade etti.

K24'e konuşan Ensarioğlu, Diyarbakır'da Devlet Bahçeli'nin adının ormana verilmesinin "insanların değerleriyle oynamak olduğunu" ifade ederek şunları söyledi:

"Diyarbakır'da Devlet Bahçeli adına orman yapılmasını ilk duyduğun zaman çok farklı bir reaksiyon, farklı bir tepki gösterdim. 'Yok canım bu kadar da olmaz' dedim. Çünkü bölgemiz çok hassas, bölgemiz çok sıkıntılar yaşadı, geride bıraktığımız tarihte çok zorluklar yaşandı. Gerçekten bu insanların üstünü kaşımaktır. Bana göre bu insanların değeriyle oynamaktır. Çünkü buranın Devlet Bahçeli’yle hiçbir ilgisi yok. Ne yerel bir kişidir, ne de bölgemizle ilgili bir yatırımı olmuştur."

"BAHÇELİ'NİN SÖYLEMLERİ İNSANLARI KUTUPLAŞTIRDI"

Devlet Bahçeli'nin söylemlerinin insanların kutuplaşmasına sebep olduğunu vurgulayan İYİ Partili Başkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Zaman içerisinde söylemleri bizi çok rahatsız etmiştir, insanları kutuplaştırmıştır. Hatırlayın 24 Haziran 2018’de seçimde neler söylediler, neler konuştular. Hepimiz hatırlarsak o zamandan bu zamana değişen bir şey olmamış. O bakış o görüş değişmiyor. Buranın artık normalleşmesi lazım. Halkın huzur içerisinde yaşaması gerekiyor. Herkesin inancı, herkesin görüşü, herkesin giyimi kendisine aittir. Silahlı bir eylem olmadığı sürece insanları rahatsız etmek, insanların kapısına dayanmak büyük bir acziyettir. Bunlardan artık vazgeçmemiz lazım."

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın isminin de Diyarbakır'da bir caddeye verilmesine tepki gösteren Ensarioğlu, "Mesela ben burada Mesut Yılmaz Caddesi'ni de gördüm. Allah aşkına Rizeli biri... Tamam başbakanlık yapmış belki diğer bölgelere hizmetler yapmış ama burayla ilgili değil. Bizim Kürt yazarlarımız var, bizim kanaat önderlerimiz var, çok muteber insanlarımız var, çok kıymetli çok büyük değerlerimiz var, İslam tarihinde de çok kıymetli değerlerimiz var. Onların isimleri dururken siyasilerin isimlerinin koyması siyasi bir malzemedir. Mesut Yılmaz’ın isminin bulvara verilmesini çok yadırgadım. Bugün hakeza Devlet Bahçeli diye oranın adlandırılması bu artık işin başka bir boyuta geçmesidir. Bizi kaşımasıdır, bizim Kürt insanını kaşımaktır. Veya agresif hale getirmektir, sivri bir dil haline getirmektir. Doğru değil. Sağlıklı bir akılla böyle bir karar alındığına inanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"NEDEN HALKA SORULMUYOR?"

Yerlere verilecek isimlerin halka sorulması gerektiğini kaydeden İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu şunları ifade etti:

"Neden halka sormuyoruz? Yani böyle şeyler yaparken neden biz kendi evlatlarımıza, kendi vatandaşlarımıza sormuyoruz? Neden masa başında bu tur kararlar alınıyor? Yıllar yılı Ankara’dan yönetildik. Bugün de bu tür şeyler yapılıyorsa bizim değerlerimize, bizim insanlarımıza sorularak kara alınmıyor. Halk neyi takdir ediyorsa, vatandaşa soralım. Vatandaş şunu bilsin artık, vatandaş devleti kendi yüreğinde, kendi içinde yaşıyor olsun artık. Biz burada devleti temsil etmiyoruz, bizler burada milleti temsil ediyoruz. Ama devleti temsil eden hükümetler vatandaştan uzak bir siyaset sergiledikçe vatandaşla siyasetçi arasında bir mesafe oluşuyor. Bu mesafeyi kaldırmak yıllarımızı aldı. Birileri ve bir siyasi parti, yerlere verilecek isimlere karar vermesin. Çünkü sonrası kötü."