CiddiGazete- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, TBMM Bütçe Sunumu'nda konuştu.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin konuşan Bilgin, "Çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz o çalışmayı tamamladık. Tahmin ediyorum önümüzdeki hafta veya bu ay içinde onu uygulamaya geçireceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete ilişkin konuşan Bilgin, "Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" ifadelerini kullandı.

EYT DÜZENLEMESİ

Bilgin yaptığı açıklamasında, "Yaklaşık 6 milyona yakın insanın emeklilik şartlarını düzenleyecek kapsamlı düzenleme yaptık. İnşallah Aralık ayı içinde meclise takdim edeceğiz EYT düzenlemesini" dedi.

BAKAN BİLGİN: ŞARTLARI DOLDURAN 1,5 MİLYON KİŞİ VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ile ilgili sayı da vererek, "Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var" ifadelerini kullandı.