CiddiGazete- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu’ nun (Memur-Sen) 7. Olağan Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

3600 EK GÖSTERGE

Konuşmasına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başlayan Bakan Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi hakkında şunları söyledi:

“3600 sadece dört meslek grubuyla ilgili bir mesele olarak politik bir taahhüt olarak ortaya konulmuştu. Onu bütün kamu çalışanlarına, 3600 ek gösterge vererek, hiç gündemde olmayan meslek gruplarını işin içine dahil ederek, kapsamlı bir şekilde 5 milyon 300 bin kişinin faydalanacağı bir şekilde çözdük. Orada çözülmemiş bir konu var. Onu da sendikacılarla zaman zaman görüştük. O da nedir? 3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen bütün çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Onu o günkü şartlarda yapamadık ama bu konuda dosyamız da çözüm yolumuz da hazır. Hatta kanun teklifimiz de hazır. İnşallah Meclis’in gündeminde yer alacak ilk tekliflerden birisi bu olacak.”

ASGARİ ÜCRET

Bilgin, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununu çözdüklerini ve memurlara refah payı verdiklerini kaydederek, asgari ücrette ve tüm çalışanların asgari ücret kadar olan gelirinde vergiyi kaldırarak tarihi bir adım attıklarını belirtti.

EYT KANUNU

EYT sorununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle çözüldüğünü söyleyen Bilgin, başka bir iktidarın bu sorunu çözemeyeceğini ileri sürdü.

Bakan Bilgin, seçimleri kazanacaklarını dile getirerek, çalışma hayatının çözüm bekleyen diğer sorunlarını, 15 Mayıs’tan sonra masaya yatıracaklarını söyledi.

ÇALIŞMA SAATLERİ

Konuşmasında dünyada çalışma sürelerinin kısaltılması yönündeki çalışmalara da değinen Bakan Bilgin, “Biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız. İngiltere’de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.