CiddiGazete- Bloomberg'in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bazı bankalardan, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turundan bu yana değer kaybeden dolar cinsi tahvillerde alım yapmalarını istedi.

Bazı banka yetkililerinin pazartesi günü telefonla arandığını belirten kaynaklar, bu yetkililerden ikincil pazarda, çeşitli vadelerde dolar cinsi tahvil almalarının talep edildiğini ifade ettiler.

Kaynaklar, bu adımla borçlanma maliyetlerinin dengede tutulmasının ve Kredi Temerrüt Takası'nda (CDS) bir sıçrama yaşanmasının önlenmesinin amaçlandığını, bankalara alım konusunda bir hedef verilmediğini kaydettiler. TCMB, konu hakkında yorum yapmadı.

Pazartesi günü 700 baz puanın üzerine tırmanan Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i çarşamba günü 20 baz puana kadar düşüşle 669 baz puana indi. Bu, 12 Mayıs'tan beri en büyük günlük düşüşe işaret etti.

10 yıllık dolar cinsi tahvilin getirisi de ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra son iki günde 35 baz puanın üzerinde gerileyerek yüzde 10'a indi.