CiddiGazete- İstanbul Beşiktaş'ta manavdan alışveriş yapan kadına mikrofon uzatıp zorla konuşturmaya çalışan Kanal 7 TV'nin muhabiri Meryem Nas Mercan, gazetecilikle değil, tavırlarıyla gündem oldu.

bakk3

Röportaj yapılmak istenen kadın gitmek istemesine rağmen Mercan'ın ısrarlı takibine ve fiziki müdahalesine maruz kaldı. Diyalogda Kanal 7 muhabiri Meryem Nas'ın üstüne basa basa kullandığı, "Her yerimi mi açayım, her yerinizi dedi" gibi ifadeler sosyal medyada eleştirildi.

Aylin A.'nın röportaj yapmak istemediğini söylemesine rağmen, taciz boyutundaki ısrar karşısında Meryem Nas'a karşı kullandığı, "Başını aç kafan biraz hava alsın" sözleri, "başörtüsüne hakaret" olarak değerlendirildi.

Savcılık talimatıyla gözaltına alınan Aylin A., hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

bakk2

Sosyal medya hesabını aktif şekilde kullanan Kanal 7 muhabiri Meryem Nas'ın birbirinden şık fotoğrafları dikkat çekti. (Kaynak: Instagram)

MEŞHUR OLDU

Tartışmalı olayın ardından kanal kanal gezen muhabir, "mağdurum" diyerek olayı kendi penceresinden anlatmaya başladı. Yandaş bir kanala bağlanan Meryem Nas, "Bizler başörtülü kadınlar olarak bıktık bu durumdan. Ellerini, dillerini çekmiyorlar bizim başörtümüzden... Her hakareti kabul ederim ama başörtüsüne yapılan hakareti kabul etmiyorum" dedi.

SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI

"Mağdurum" iddiasını sosyal medya hesabından devam ettiren Meryem Nas Mercan, Ülke TV'ye verdiği röportajı paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"BAŞÖRTÜMÜZE KİMSE DOKUNAMAZ!"

"Başörtümüze kimse dokunamaz! Kimse!!!

En kısa zamanda başörtüsü yasasının mecliste kabul edilmesi dileği ile..."

"HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

"Lütfen izleyin, izletin.

Her türlü ayrımcılığın karşısında olacağız. Şikayetimiz üzerine gözaltına alınan kadın umarım bir daha kimseye dilini uzatmaz!"