CiddiGazete- Coronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye’nin 31 şehrinde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Dünkü kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kısıtlamanın Ramazan Bayramı’nın sonuna kadar düzenli olarak sürdürüleceğini açıkladı.

Bu durumda kısıtlamanın uygulandığı 31 şehirde, 23 Mayıs’a denk gelen arife günü ile 24 Mayıs’a gelen Ramazan Bayramı’nın birinci günü de evden çıkmak mümkün olmayacak.

Peki salgının gidişatına göre sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 31 şehirde ya da bu şehirlerin dışında kalan yerlerde bayram namazı kılınacak mı?

ERBAŞ’TAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldığı bir televizyon programında camilerde bayram namazının kınıp kılınmayacağı sorusu üzerine şu cevabı verdi:

“Biz şu ana kadara faaliyetlerimizi, Sağlık Bakanlığımızla, İçişleri Bakanlığımızla hatta Muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılmış olan toplantılarda aldığımız kararlar çerçevesinde yürüttük. Biz bu süreci yine kurumlarımızla iş birliği içerisinde, irtibat içerisinde sürdürüyoruz, takip ediyoruz. Yani bayrama kadar süreçte bir iyileşme olursa yine birlikte yapacağımız istişareler neticesinde kararımızı veririz. İnşaallah dua edelim milletimiz bayram namazlarını camilerde kılabilsin, bunula ilgili bir ortam oluşsun, dua edelim. Şu anda söyleceğimiz herhangi bir bilgi yok, bekleyeceğiz, göreceğiz. Tedbirlere uyalım, tedbirlere uyalım ki, bu süreç çabuk iyileşsin ve biz de camilerimize kavuşalım.”

HAC KONUSU NE OLACAK?

Hacla ilgili soru üzerine ise Erbaş, "Evet hacla ilgili 85 bin kadar vatandaşımız büyük bir heyecanla bu yıl hacca gitmeyi bekliyordu ama bu salgın dolayısıyla şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Bizim hem bu noktada Suudi Arabistan'ın kararını beklememiz gerekiyor hem de vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutarak bu salgın sürecindeki iyileşmeyi de dikkate alarak ona göre bir karar vereceğiz. Nasıl ki bayramla ilgili şu an söyleyeceğimiz bir şey yoksa hac konusunu da beklemek zorundayız" dedi.