CiddiGazete- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Zafer Kurugöl, NTV’de katıldığı canlı yayında bazı sağlık ocaklarında bebeklere "yanlışlıkla" coronavirüs aşısı yapıldığını iddia etti.

Prof. Dr. Kurugöl’ün, "Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, hepatit B aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Covid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde... Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor” sözleri sosyal medyada tepki çekti.

AİLE HEKİMLERİNDEN AÇIKLAMA

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Prof. Dr. Kurugöl’ün iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. "Bebeklere yanlışlıkla Covid aşısı yapıldı açıklaması AHEF olarak kabul edeceğimiz bir açıklama değil” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1- Aşılar 10 yıldır barkodla takip edilir. Bakanlık deposundan çıkışı ile kişiye uygulandığı ana kadar bütün gittiği yerlerde barkodla teslim edilir. Barkod sayısı aşı sayısı uyumsuz olduğu an soruşturma açılır, ortada böyle bir soruşturma yok.

2- Covid-19 aşıları ayrı barkod ayrı aşıla denilen bir sisteme tabidir. Yaş grubu açılmadan barkod okunmaz, aşı sayısı barkod sayısı her gün karşılaştırılır.

3- Aile sağlığı merkezlerinde 15 yıldır aşı yapılıyor. Her aşı ayrı kutu ve renktedir. 15 yıllık tecrübeyle biz Sağlık Bakanlığında aşı ile eğitim veren kurumuz böyle bir hata asla yapılmaz. Bu talihsiz açıklamayı kabul etmiyoruz, bu konuda ilgili mercilere başvurumuzu yaptık."

KOCA VE BAKANLIK SUSKUN

Öte yandan Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldığı iddiası hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ya da Sağlık Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.