CiddiGazete- Tuzla Belediyesi personeline yüzde 80 zam müjdesinin ardından, belediyede görevli 312 memur ve kadrolu işçiye maaş promosyonu müjdesi de geldi.

AKP'li Tuzla Belediyesi, memur ve kadrolu işçileri ilgilendiren maaş promosyonu ihalesini dün gerçekleştirdi. Maaş promosyonunu kapsayan açık ihaleyi en yüksek teklifi veren özel bir banka kazandı.

Yapılan 3 yıllık anlaşma kapsamında Tuzla Belediyesinde görevli memur ve kadrolu işçi personeline toplamda kişi başına 26 bin 400 TL banka promosyonu verilecek.

REKOR GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE

Emeklilere yıllık 7-8 bin lira, öğretmenlere 20 bin TL, Osmangazi Üniversitesi'ndeki 3 bin 400 çalışana 31 bin 100 TL peşin olarak yatırılacağı son dönemde gelen örnek haberler arasında yer aldı. Son olarak Gaziantep Üniversitesi'ndeki 5 bin 291 sağlık personel için yapılan protokole göre 15 Eylül'de tek seferde 34 bin 300 TL promosyon ödenecek.

POLİSLER İSYANDA

330 bin personeli bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ise polislerin büyük çoğunluğu sadece 50 ile 150 lira arasında aylık promosyon alıyor. 18 Mart'ta yapılan ve eski sözleşmeler tamamlandıkça devreye alınacak protokolle her polisin aylık 300 TL promosyon alacağı açıklandı.

Polislerin promosyon ihalesine, 3'ü kamu, biri özel olmak üzere toplam dört banka davet edildi; Ziraat Bankası katılım sağlamadı, Halkbank teşekkür mektubu gönderdi, İş Bankası 129 TL teklif sundu, Vakıfbank ise 225 TL'lik teklifini daha sonra aylık 300 TL'ye çıkardı.

Polisler protokolün revize edilmesini ve promosyonun peşin yatırılmasını istiyor.

Emeklilere de devlet bankaları üç yıl için 750 TL promosyon verirken, az sayıda bazı özel bankalar, rakamı 7 bin liraya yükseltti.