CiddiGazete- Konya Büyükşehir Belediyesi'nde 2023 zamları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde su ve ulaşımda fiyatları artıran AKP'li belediye, Motorlu Taşıtlar Sanayi Sitesi'nde mülkiyeti kendisine ait dükkânlara yüzde 300'e varan zam yaptı.

Ekonomik olarak zor günler geçirdiğini söyleyen esnaflar, AKP'li belediyeye dilekçe vererek zammın geri alınmasını istediler.

ZAMLAR DERHAL GERİ ALINMALI

Kira fiyatlarına getirilen yüzde 25 zam sınırını hatırlatarak duruma tepki gösteren İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, şöyle dedi:

"Konya Büyükşehir Belediyesi, eski sanayi olarak bilinen Motorlu taşıtlar Sanayisindeki esnaflara yüzde 300'e varan zam yaptı. Zamla birlikte 300 lira olan bir dükkan kirası 900 liraya yükseldi. İktidar bir yıllık süre ile TÜFE oranına bakılmaksızın kiralara azami yüzde 25 zam yapılabileceğini belirtmiş ve karar resmi gazetede yayımlanmıştı. Artan kira fiyatları vatandaşlarımızın belini bükerken, iktidarın yaptığı düzenlemeye yine iktidarın kendi belediyeleri uymuyor. Yoklukla evine ekmek götürmeye çalışan esnafımıza yapılan bu fahiş zam kabul edilemez. Belediye bu zammı derhal geri almalıdır."