CiddiGazete- Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013'te polis tarafından gaz kapsülü ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı.

Polis memuru Fatih Dalgalı'ya önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, cezada indirim yaparak önce 20 yıla, ardından da 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Dalgalı için ayrıca adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada anne Gülsüm Elvan ile baba Sami Elvan, avukatları ile birlikte hazır bulundu. Polis memuru olarak halen görevde bulunan tutuksuz sanık Fatih Dalgalı, görev yeri olan Van’dan mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmaya, CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra TİP Milletvekili Barış Atay ile Cumartesi Anneleri ve çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımları yapmıştı: