CiddiGazete- PKK'yı besleyen Fransa, terörist örgütün gerçek yüzüyle kendi topraklarında tanıştı!

Irkçı bir Fransız'ın PKK'lılara ait Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlemesinin ardından çıkan olaylar kontrol edilemez boyuta ulaştı.

Cuma günkü saldırının ardından eylemlere başlayan PKK'lı teröristler Paris'te sivillere ait otomobilleri ve iş yerlerini ateşe verdi.

Terör örgütünün sembollerini taşıyan PKK yandaşları, sokaklarda barikatlar kurdu, polise patlayıcılarla saldırdı, arabaları devirip ateşe verdi.

Paris emniyeti, başkentte terör örgütü PKK destekçilerinin yol açtığı şiddet olaylarında 31 Fransız polisinin yaralandığını açıkladı.

GÖZALTI KARARI KALDIRILDI

Öte yandan saldırıyı düzenleyen kişi hakkındaki gözaltı kararı doktor raporu üzerine kaldırıldı. Saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Paris savcılık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktor, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardı.

Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

SALDIRGAN BU AY HAPİSTEN ÇIKTI

Haberlerde, saldırganın 2016 ve 2021'de iki kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve iki kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı bilgisi de yer aldı.