CiddiGazete- İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun bugün saat 14.45'te parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2 Mart’taki altılı masa toplantısının ardından yaptığı sert açıklamanın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde, SP Genel Merkezi’nde 4 Mart’ta bir araya gelmişti.

Bu toplantının ardından şu açıklama yapılmıştı:

“Millet İttifakı olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır.

Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız.”

Bugünkü toplantı öncesinde İyi Parti ve Millet İttifakı’nın diğer 5 partisine mensup isimler tarafından hafta sonu boyunca gerek ayrılık gerekse birleşme çağrıları içeren pek çok mesaj paylaşıldı, açıklama yapıldı.

Altılı masanın 13. toplantısına saatler kala İyi Parti Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, İyi Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun bugün saat 14.45'te genel merkezde basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi.