CiddiGazete - ABD Başkanı Joe Biden, Bidenomics isimli bir programda konuşma yaparken "Özür dilerim ama durum odasına gitmem gerekiyor. Bir konu geldi, onu halletmem gerekiyor" dedi.

İddiaya göre ABD'nin Orta Doğu'da bulunan 3 üssüne drone ile saldırı düzenlendi.

"GEREKLİ VE ORANTILI EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da Biden'ın toplantıyı terk etmesinden kısa bir süre önce sosyal medya hesabından Suriye'nin güneybatısında gerçekleşen bir saldırı hakkında bilgi vermişti.

Hedeflenen saldırının başarısız olduğunu, can kaybı veya hasar olmadığını ifade eden CENTCOM'un açıklamasında "ABD ve koalisyon güçlerini savunmak için gerekli ve orantılı eylemleri gerçekleştireceğiz" denilmişti.

Genelkurmay başkanı öldü Genelkurmay başkanı öldü

ABD'nin Ortadoğu’daki askeri üslerine bir süredir drone ile saldırılar düzenleniyordu. Bugün de Al-Tanf Üssü'ne bir saldırı düzenlenmişti. CENTCOM'un açıklamasının bugün Al-Tanf Üssü'ne gerçekleşen saldırı ile ilgili olup olmadığı bilinmiyor.

beyaz 1024

BEYAZ SARAY: GÜVENLİK EKİBİNDEN BİLGİ ALDI

Biden'ın toplantıyı terk etmesinin konuşulduğu dakikalarda Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından güvenlik toplantısına dair görüntü paylaşıldı.

Fotoğrafa "Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, bugün ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze'deki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı" not düşüldü.

Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da olduğu görüldü.