AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, MHP’lileri kızdıracak bir seçim çalışmasına imza attı.

AKP ile MHP arasında yapılan “Cumhur İttifakı”nın İstanbul adayı olan Binali Yıldırım, MHP’li seçmenden de İstanbul’da kendisine oy istiyor. Ancak Yıldırım daha önce memleketi Erzincan’da konuşmuş ve “İstanbul'da ben ortak adayım ama Erzincan ortaklıkta yok, kafa karıştırmayalım. Erzincan'da herkes kendi hesabına çalışıyor” demişti. Yıldırım’ın, Erzincan’da MHP’ye oy verilmemesi uyarısı yaparak, AKP’ye oy istemesi MHP’lileri kızdırmıştı.

AKP ile MHP arasında yarışın olduğu Erzincan’da, bu kez dikkat çeken bir gelişme daha oldu. AKP’nin İstanbul adayı Yıldırım, seçime ramak kala Erzincanlılara, telefondan sesli mesajla bağlandı. Yıldırım sesli mesajında AKP’nin Erzincan adayı Cemalettin Başsoy için oy istedi.

Bu durum MHP’lilerin tepkisini çekti. İstanbul’da tüm MHP’lilerden oy isteyen Yıldırım’ın, Erzincan’da MHP’nin rakibi olan AKP’li aday için çalışma yapması dikkat çekti.