CiddiGazete- Saat 20.04'te, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Üç dakika sonra Samandağ merkezli 5.8'lik bir deprem daha oldu.

SAHİLDEN UZAK DURUN

AFAD'dan yapılan açıklamada sahilden uzak durulması belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

BİR UYARI DA ANTALYA'DAN GELDİ

Geceyi hareketlendiren depremlerinden ardından, bir uyarı da Antalya Valiliği'nden geldi. Antalya Valiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Vatandaşlarımızın deniz kıyısından uzak durması önemle rica olunur.

MUHİTTİN BÖCEK: HABERİM YOK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valiliği'nin açıklamasından haberi olmadığını söyledi. Habertürk TV'nin canlı yayınına bağlanan Muhittin Böcek, "Biz şu an sahilde toplantıdayız. Burada olağanüstü bir durum yok. Valilik neden böyle bir açıklama yaptı bilmiyorum. Yayından sonra Sayın Vali'yi arayarak görüşeceğim" dedi.

UYARI KALDIRILDI

AFAD'dan yapılan son paylaşım şöyle: Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından @Kandilli_info uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı @Kandilli_info ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.