CiddiGazete- Reuters, İspanya'da Ukrayna ile ilgisi bulunan binaların da içlerinde bulunduğu aldığı altı yere gönderilen bombalı mektuplarla ilgili yürütülen soruşturmaya yakın olduğunu kaydettiği bir kaynağa atıfla, İspanyol polisinin söz konusu paketlerin ülkenin kuzeyindeki Valladolid'den gönderildiğini belirlediğini yazdı.

Sputnik'in Reuters'dan aktardığına göre, paketleri gönderenin kim olduğuysa henüz belirlenmiş değil.

İspanya'da bomba içeren paketlerin iletildiği yerler arasında, Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği, İspanya başbakanlık ofisi, ABD Büyükelçiliği, İspanya hükümetinin Ukrayna'ya gönderdiği silahların da üretildiği bir tesis ve Avrupa Birliği’nin uydu şirketi de bulunuyordu.

Söz konusu tesislere 24 Kasım-2 Aralık tarihlerinde gönderilen bombaların çoğu kontrollü bir biçimde patlatılmış ancak Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'ne gönderilen paketin içindeki bombanın infilak etmesi, paketi teslim alan elçilik çalışanının hafif bir biçimde yaralanmasına sebep olmuştu.

HAYVAN GÖZLÜ KANLI PAKETLER

Bunun yanında Ukrayna Dışişleri yetkilileri, İspanya'daki bombalı paket olaylarını takiben, Ukrayna’nın Avrupa’daki bir dizi büyükelçiliğine içinde hayvan gözleri bulunan kana bulanmış paketler gönderildiğini de duyurmuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve Avusturya’da bulunan büyükelçilik binalarına, "çok belirgin bir rengi ve keskin bir kokusu olan, kanı andıran bir sıvı içinde bekletilmiş paketler" gönderildiğini kaydetmişti.

Bu paketlerin benzerleri Ukrayna'nın Napoli (İtalya), Krakov (Polonya) ve Brno'daki (Çek Cumhuriyeti) başkonsolosluklarına da gönderilmişti.