CiddiGazete- Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda altı kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır 81 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu, bombayı bırakan teröristin yakalandığını açıkladı. Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda değerlendirmemiz var" dedi.

EYLEM TALİMATI KOBANİ'DEN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının faili olarak terör örgütü PKK/PYD'yi işaret etti. Bakan Soylu, "Eylemin talimatının Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi.

Soylu, İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu, "Ondan önce 21 kişi daha gözaltına alınmıştı. Bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir" diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Taksim'de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte basın açıklaması yapan Süleyman Soylu, bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini de açıkladı. Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Arzu Özsoy (İstanbul 1984 doğumlu), kızı Yağmur Uçar (Ereğli 2007 doğumlu), Yusuf Meydan (Palu 1988 doğumlu), kızı Ecrin Meydan (Seyhan 2013 doğumlu), Adem Topkara (Gümüşhane 1982 doğumlu), eşi Mukaddes Elif Topkara (Rize Kalkandere 1995 doğumlu)