CiddiGazete- Antalya’da basın kuruluşlarına gönderdiği basın toplantısı davetine "katılım halinde fiyat tarifesi" ekleyen Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı görevden alındı.

BBP Kepez ilçe Teşkilatı'nın bir skandala imza atarak basın kuruluşlarına gönderdiği "fiyat tarifeli basın daveti" maili ile ilgili, BBP Antalya İl Başkanlığı özür mesajı yayımladı.

"TÜM BASIN CAMİAMIZDAN AYRI AYRI ÖZÜR DİLİYORUZ"

Büyük Birlik Partisi Antalya İl Başkanı Murat Barış imzası ile yayımlanan mesajda "Söz konusu paylaşım, il teşkilatımızın bilgisi dahilinde olmayıp, kabul edilemeyecek bir paylaşımdır" denildi.

Söz konusu basın davetini yapan Kepez İlçe Başkanı'nın parti tüzüğüne aykırı davranışları nedeniyle 10 Nisan tarihinde görevden alındığını belirten Murat Barış şöyle dedi:

"Büyük Birlik Partisi Antalya İl Teşkilatı olarak yürüttüğümüz seçim çalışmaları çerçevesinde, diğer siyasi partilerde yaşanan hususlara benzer sorunlar il teşkilatımızda da istemediğimiz şekilde yaşanmıştır. Kepez İlçe Başkanı, parti tüzüğüne aykırı davranışlarından dolayı 10.04.2023 tarihinde Genel Merkezimiz tarafından görevden alınmıştır.

Görevden alındıktan sonra, partimizi itibarsızlaştırmak için kıymetli basın mensuplarımıza akla hayale gelemeyecek çirkin teklifte bulunmuştur. Kepez İlçe Başkanlığı görevinden alınan söz konusu şahıs, İl Başkanlığımızın bilgisi olmadan, basın açıklaması yapmak üzere bir davet paylaşılmıştır.

Söz konusu paylaşım, il teşkilatımızın bilgisi dahilinde olmayıp, kabul edilemeyecek bir paylaşımdır. Bu durum Büyük Birlik Partisi Antalya İl Teşkilatımızı derinden üzmüştür. Tüm Antalya basınının ve basın emekçilerimizin hoş görüsüne ve anlayışına sığınarak, tüm basın camiamızdan ayrı ayrı özür diliyoruz."

NE OLMUŞTU?

Büyük Birlik Partisi'nin Antalya Kepez İlçe Başkanlığı, gazetecilere yolladığı basın davetiyesinde fiyat tarifesi çıkardı, toplantıya katılacak kuruluşlara ödeme yapılacağını belirtti.

Davette yerel gazetelere bin 500, yerel televizyonlara 2 bin 500, ulusal televizyon ve gazetelere ise 5 bin lira ödeme yapılacağı kaydedildi. (Sözcü)