CiddiGazete- 6 Şubat’ta meydana gelen, Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından bin 117 artçı sarsıntı yaşandı.

Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezi Birimi’nden (SAKOM) alınan son bilgilere göre, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 12 bin 873 vatandaşımız hayatını kaybetti, 62 bin 937 vatandaşımız yaralandı.

Büyük felaketin yaşandığı deprem bölgesinde bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken diğer yandan yardım kampanyaları hız kazanıyor.

Resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra Türkiye’nin her yanından belediyeler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, spor kulüpleri toplayabildikleri her türlü yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Depremin ilk anlarından itibaren devreye giren, ünlü sanatçı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Deprem bölgesi ile ilgili bilgileri Twitter hesabından paylaşan Haluk Levent, bölgenin acil ihtiyaçları için İstanbul’a geldiğini duyurdu. Söz konusu ihtiyaçlar için bir dizi firma ile görüşmeler yapacağını açıklayan Haluk Levent, ünlü sanatçılar Kıvanç Tatlıtuğ ve Oktay Kaynarca’nın da “sıkı pazarlık” için kendisine eşlik edeceğini söyledi.

Haluk Levent’in Twitter’dan paylaştığı mesaj şöyle:

“Bölgenin acil ihtiyaçları için İstanbul’a geldim. Çadırdan jeneratöre, güneş enerjisi şirketlerinden, yemek şirketlerine kadar bir dizi firmayla pazarlık yaparken yanımda sıkı pazarlık yapacak Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca gibi dostlar olacak. Her yerle görüşeceğiz.”

TELEFON OPERATÖRLERİ!

Öte yandan deprem bölgesinde cep telefonlarının çekmemesi konusundaki eleştirilerini yineleyen Haluk Levent, Twitter’dan, “4. Gün... Ben Hatay’da bıraktığım ekibimle 2 saat içinde 3 kez zor görüşebildim. Telefon operatörleri! Ne diyeceğimi bilmiyorum artık!” mesajını paylaştı.