CiddiGazete- 31 Mart seçimlerinde İyi Parti'nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı oldu.

Meral Akşener veda etti Meral Akşener veda etti

Siyasete AKP'de başlayan Arı, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanlığını yaptı.

İlahiyat fakültesi mezunu Rasim Arı, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine atandı; ardından Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı oldu.

31 Mart 2019 seçimlerinde AKP'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Arı, 29 Ocak 2021'de istifa etti. Rasim Arı, istifasıyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: "Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ediyorum." Farklı iddialarla gündeme gelen Rasim Arı hakkında açılan davada gizlilik kararı alındı.

HIZLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Belediye başkanlığı yapamayacak düzeyde hasta olan Rasim Arı, hızlı bir iyileşme süreci yaşadı. Belediye başkanlığının ardından bir süre sonra AKP'den de istifa eden Arı, 14 Mayıs seçimlerinden kısa süre önce İyi Parti saflarına katıldı. Rasim Arı, Nevşehir'de ilk sıradan milletvekili adayı gösterildi ancak seçimi kazanamadı.

ABB'DE DANIŞMAN OLDU

Milletvekili seçilemeyen Rasim Arı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde "başkan" danışmanı oldu. Nevşehir'de siyasi çalışmalarına devam eden Arı, merhum gazeteci Uğur Mumcu'nun kızıyla aynı gün girişi yapılarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne atandı.

arı 221222

ADAYLIĞINI AKŞENER AÇIKLADI

Bugün Nevşehir'e giden İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkan adayının Rasim Arı olduğunu duyurdu.