CiddiGazete- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda enflasyona dair açıklamalarda bulundu. "Mevcut yıllık enflasyon oranında önümüzdeki aylarda hızla ortadan kalkacak baz etkileri bulunuyor" diyen Kavcıoğlu, "Döviz kurlarının istikrarlı seyir izlemesi enflasyondaki yavaşlamaya katkı sağlıyor. Orta vadedeki enflasyon tahminlerimiz çerçevesinde 2023 yılında enflasyon oranının yüzde 22.3’e düşeceğini, 2024 yılında ise tek haneye gerileyerek yüzde 8.8 oranında gerçekleşeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

"Uyguladığımız bütüncül politikalar sayesinde enflasyonun ana eğilimindeki düzelmenin devam edeceğini öngörüyoruz" diyen Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

LİRALAŞMA STRATEJİSİ

"Enflasyonda beklediğimiz düşüşün süreklilik kazanarak kalıcı şekilde sürdürülebilir bir fiyat istikrarına dönüşmesinin, cari fazla verme kapasitesine ulaşılması ve hane halkının, firmaların ve bankaların bilançolarında Türk Lirası'nın payının artırılarak mümkün olan en üst seviyeye çıkarılması ile gerçekleşebileceğini değerlendiriyoruz. Fiyat istikrarını tesis ettikten sonra kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmek için liralaşma stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz."