Toplumun dikkatini sorunun büyüklüğüne çekmek ve millet içinde yeniden birlik ruhu oluşturmak için Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan yardım kampanyasına bazısı kendi helal parasıyla katılırken, bazısı da yıllardır milletten aldıklarının milyonda biri kadarını yine millete vererek göz boyamaya çalışıyor.

Kimse kusura bakmasın. Bu yardım bu kiri zor temizler.

Her defasında Türkiye'ye çelme takan güçlerle iş birliği yapan, Türkiye'yi büyük bir sömürge ülkesi olarak gören küresel sermayenin ülkemizde temsilciliğini yapan, uluslararası ortaklıklarla, devlet üstü yapıların güçlenmesine katkı sunan örneğin Koç Holding gibi yapılar ne kadar yardım etseler de aslolarak millete yaptıkları kötülükleri temizleyemezler.

Milletin seçtiği iktidarlar mı devrildi? Arkasında onlar vardır.

Oluşturdukları tekel sayesinde, küçük esnaf, küçük yatırımcı, yoksul halk mı ezilecek?

Arkasında onlar vardır.

Küresel sermaye Türkiye'de bir plan mı uygulayacak?

İşin içinde onlar vardır.

Dolayısıyla kimse zaten on yıllardır milletten aldıklarını millete, devletten çaldıklarını devlete sözüm ona bağış yaparak göz boyamaya çalışmasın.

Şurası bir gerçektir ki Türkiye'deki çok üst düzey sermaye yerli ve milli değildir. Onlar başka yerlere bağlı ve öncelikle milleti değil kendilerini ve kazançlarını seven insanlardan müteşekkil bir yapıdırlar.

Demokrasi diyerek bölünmeye, insan hakları diyerek her defasında bölücülere destek olmaları da bundandır.

Tekrarlayalım: Bu yardımlar, bu kiri zor temizler.