CiddiGazete- AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hak-İş'e bağlı Öz Taşıma İş Sendikası, Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BUGSAŞ'taki 6 bin 500 işçiye mesaj göndererek, kendilerine üye olmaları karşılığında 500 TL "hediye çeki" verileceğini duyurdu.

Mesajda, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir şirkette yönetim kurulu üyesi olan MHP eski Ankara İl Başkanı Ercan Koç'un Mansur Yavaş tarafından yetkilendirildiği iddia edildi.

Ercan Koç'un cep telefonu numarasının da paylaşıldığı mesajda, "Sendikamızdan istifa ettirmeye çalışan kişileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş'ın yetkilendirmiş olduğu Ercan Koç'u 0 532 ... ... numaralı hattan 7/24 (saat gözetmeksizin) arayarak bildirebilirsiniz" denildi.

Ciddigazete.com'a konuyla ilgili açıklama yapan Ercan Koç, Öz Taşıma İş Sendikası'nın iddia ettiği gibi kendisine konuyla alakalı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından bir yetkilendirme yapılmadığını söyledi.

İŞTE ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI'NIN İŞÇİLERE GÖNDERDİĞİ MESAJ:

BUGSAŞ YÖNETİMİ SESSİZ KALMADI

Öz Taşıma İş Sendikası'nın çalışanlara gönderdiği mesaj karşısında BUGSAŞ da personeliyle bilgi paylaşımı yaptı.

Bugsaş'tan çalışanlarına gönderilen mesaj şöyle:

Çok kıymetli BUGSAŞ ailesi,

- Son zamanlarda bazı sendikaların çalışanlarımıza mesajlar atarak çeşitli vaatlerde bulunduğu, hatta Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın bir kişiyi yetkilendirdiği şeklinde mesajlar gönderdiği yolunda bilgiler intikal etmektedir.

- Başkanımız; çalışanlarımızın sendika seçiminde özgür iradeleri ile karar vermelerini istiyor, buna yönetimin karışmayacağının garantisini veriyor. Hukukun da ahlakın da gereği budur. Bu, mevcut sendikaları korumak da değildir, başka bir sendikayı dayatmak da değildir.

- Şirketimiz, Başkanımızın oluşturduğu resmi hiyerarşi ile hukuk, akıl ve vicdan ile yönetilmektedir. Hiyerarşi dışı yetkilendirme ve görevlendirme söz konusu değildir. İtibar etmeyiniz. Hiyerarşik üstleriniz dışında kimsenin yetkisi ve görevi yoktur.

SERVET AVCI'DAN SERT MESAJ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Başdanışmanı Servet Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İftiralara göğüs gererek kazandık, ayak oyunlarına yenilmeyiz" dedi.

Avcı'nın Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhur İttifakı'nın değil, Millet İttifakı'nın belediyesidir. Bedeni Millet İttifakı'nda, aklı Cumhur İttifakı'nda olanlar kendilerini gözden geçirsin! İftiralara göğüs gererek kazandık, ayak oyunlarına yenilmeyiz."