CiddiGazete- Türk ekipleri bugün Avrupa arenasında üçüncü maçlarına çıkacak. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, AEK Larnaca'yı ağırlayacak, Trabzonspor, Monaco'ya konuk olacak. Konferans Ligi'nde de Rigas Skola- Başakşehir ve Sivasspor- Balkani maçları oynanacak.

Dört temsilcimiz de Türkiye'ye ülke puanı açısından kritik katkılar yapmak için sahada olacak. Bir önceki maç haftasında üç galibiyet ve bir beraberlikle temsilcilerimiz Türkiye'nin 19'uncu sıraya yükselmesini sağlamıştı. Önümüzdeki Hırvatistan'la aramızdaki 0.05'lik farkın bugün kapanması işten değil. 17'nci sıradaki Danimarka'yla da farkı iyice azaltma fırsatı var.

Ülke puanı sıralamasında yükseldikçe, 2024-25 sezonunda turnuvalara katılacak takım sayımız da artacak. Bu açıdan alınan her galibiyet kritik önemde.

HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Takımlarımızın ön eleme ve gruplarda aldığı puanlar toplanıp o ülkeden katılan takım sayısına bölünmesi, o sezonki ülke puanını belirliyor. Son beş yılın ülke puanı toplamı ise katsayı sıralamasındaki yerini oluşturuyor. Ön eleme turlarında galibiyete 1, beraberliğe 0.5 puan veriliyor. Gruplar ve sonrasında ise galibiyet 2, beraberlik ise 1 puan değerinde.

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI

Fenerbahçe- AEK Larnaka: 22.00

Monaco- Trabzonspor: 19.45

Sivasspor- Ballkani: 19.45

FC RFS- Başakşehir: 22.00