CiddiGazete- İyi Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın dün Bursa'da yaptığı miting öncesinde metro seferlerinin durdurulduğunu, alanı gösteren kent kameralarının kapatıldığını, miting hazırlıkları sırasında alandaki hatlarda kesilmesi gereken elektriğin kesilmediğini söyledi.

Hasanoğlu, mitingin engellenmeye çalışıldığını şu sözlerle ifade etti:

"Dün, genel başkanımız Sayın Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayımız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Bursa'da gerçekten mükemmel bir mitingle Bursa'yı kucakladık ve Bursa'nın 14 Mayıs'ta tarih yazacağını çok net bir şekilde göstergesi oldu dünkü mitingimiz. Fakat dünkü mitingimizi gerçekleştirirken yine şaşırdık mı, tabii ki şaşırmadık. Mevcut Cumhur İttifakı'nın mensupları, yine her zamanki gibi farklı tablolarla karşımıza çıktılar."

"MİTİNG ÖNCESİ METRO SEFERLERİ DURDURULDU"

Miting öncesi metro seferlerinin durdurulduğunu kaydeden Hasanoğlu şöyle dedi:

- Bunlardan birincisi; daha önce Cumhurbaşkanı'nın Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyaret ve mitinglerde ücretsiz olan ve 2 dakikada bir sefer yapan metrolar, ne hikmetse dün saat 14.00'teki mitingimiz öncesi Üniversite- Kestel hattında saat 13.00'te yapılan anonslarla elektrik arızası nedeniyle yaklaşık bir saat durduruldu ve sefer yapılmadı.

- Peki engelleyebildiler mi? Bütün Bursalılar'ın gördüğü gibi dün Kent Meydanı'nda muhteşem bir kalabalıkla ve organik bir mitingle, taşıması sıfır olan bir mitingde biz Bursalılarla kucaklaştık.

- Yine bizim oradaki oluşan muhteşem kalabalığımızı yansıtmama adına, bunu engellemeyi düşündüklerinden, yine çok acıdır ama kent kameralarından bizim miting alanımızı gösteren Büyükşehir Belediyesi'nin kent kameralarını maalesef kapatmışlar" dedi.

"İNSAN HAYATI TEHLİKEYE ATILDI"

- Fakat bundan çok daha önemli bir detay var. Ben, bizzat kendim, BURULAŞ Genel Müdürü'yle 2 Mayıs günü görüştüm ve bizim gece 12.00'den sonra miting alanını süsleyeceğimizi ve oradan geçen tramvay hattındaki elektriğin kesilmesini talep ettim.

- Kesinlikle kabul ettiler ve talimat verdiklerini, elektriğin kesileceğini taahhüt ederek bize bir irtibat telefonu verdiler.

- Gece 12.00'den sonra arkadaşlarımız irtibat telefonuyla iletişime geçtiklerinde de elektriğin kesildiğini söylediler ve bizler de o alanda çalışmaya başladık.

- Fakat sabah bir baktık ki biz alanda çalışırken, oradaki vinçlerle süsleme yaparken karşı taraftan bir tramvay hattı üzerimize doğru geliyor.

- Evet, bize haber verilmeden orada, bin 500 volt elektrik akımının geçtiği tramvay hattındaki elektriği devreye almışlar, biz alanda süsleme yaparken.

- Oradaki insanların hayatını tehlikeye atacak unsurlara sebebiyet verenleri ben buradan şiddetle kınıyorum. Bu, bir insanlık suçudur. Ve biz, hemen, tramvay hattının aktif olduğunu, hatta elektrik olduğunu gördüğünüz anda çalışmalarımıza ara verdik.

- Ancak saat 07.30'da, ısrarlı taleplerimiz doğrultusunda elektrikler kesildi. Akabinde de bize gece 12.00'de teslim edilmesi gereken alanda, Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ancak sabah 10.00'da trafik durduruldu.

- Biz, 10.00'dan sonra oradaki çok yoğun bir çalışmayla saat 14.00'deki mitinge alanı hazırlamaya çalıştık. Ama hiçbir engellemeyle 14 Mayıs'ta Bursa'da ve Türkiye'de Millet İttifakı'nın tarih yazmasını, 13. Cumhurbaşkanı'nın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmasını, İyi Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birinci parti olmasını engelleyemeyeceklerini bilmeleri gerektiğini beyan ediyorum.

TDK SÖZLÜK

Gâvur eziyeti ne demek: Bile bile verilen zahmet, eziyetli iş