CiddiGazete- Galatasaray'ın Beşiktaş'a 3-1 yenildiği maçtan sonra değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, oynadıkları futbolu eleştirdi.

Dolmabahçe’deki derbiye iyi başladıklarını ancak beraberlik golünden sonra oyunlarının geriye gittiğini söyleyen Buruk, maçın içinde bazı kırılma anları yaşadıklarını söyledi. Şampiyonluk yarışı hakkında "Bu haftaya 3 puan önde gireceksiniz deseler, kabul ederdik" diyen Okan Buruk, Beşiktaşlı savunmacı Romain Saiss'in attığı golde Lucas Torreira ile eşleşmesi hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

Okan Buruk'un Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklama şöyle:

- Maçın başı aslında istediğimiz gibi başladı. Topun bizde olduğu, rakibin agresif olmadığı, rakip kaleye rahat gittiğimiz ve 1-0 öne geçtiğimiz bölümdü. Bunun devamında yine kornerden yediğimiz gol sonrası oyunumuz geriye gitti.

- İlk yarının sonuna kadar bize yakışan oyunu sergileyemedik. Devre arasında hamle yapmadık, oyuncuların reaksiyonunu bekledik. Gole kadar olan bölümde 3-4 tane şans verdik rakibe.

"DOĞRU İŞLERİ YAPSAYDIK..."

- İki tane orta saha oyuncumu yanıma çağırmıştım. Berkan ve Midtsjö hamlesi yapacaktım ama bireysel hatayla golü yedik. Sonra ofansif hamlelerimiz oldu. Giren oyuncular bizi diri tuttu.

- Rakip kaleye yaklaştık ama çevresinde doğru işler yapsak 2-2’yi bulma şansı geldi. Bu anlamda üzgünüz. Niye üzülüyoruz? Kaybettiğimiz için ve tam olarak istediğimiz oyunu sergileyemediğimiz için. İstek ve arzu var. Maça kadar bunu görüyorsunuz ama bazen kırılma anları olabiliyor. İlk golden sonra kırıldık. İkinci yarıda bir yerden sonra kırıldık.

"3 PUAN ÖNDE GİRECEKSİNİZ DESELER..."

- Başımız dik. Lider durumdayız. Bugün belki sezon başında bu haftaya 3 puan önde gireceksiniz deseler, kabul ederdik. Avantajımız vardı ama bunu sürdüremiyoruz. Sonuç olarak 3 puanla öndeyiz. Oyuncuların, benim ve camianın kafası dik olacak ve bir sonraki maça hazır olacağız. Galatasaray bu süreçlerden hep kazanarak çıkmıştır.

"GALATASARAY BU DEĞİL"

- Bugün bizim için bir kaza. Yaptığımız çok hata vardı. Galatasaray bu değil. Bu zamana kadar gösterdik. İlk defa derbi kaybettik.

- Kafamızı kaldırıp şampiyonluğu almak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bu senenin şampiyonu, eski oyunumuzu oynadığımızda Galatasaray olacak.

"ALANI VE ADAMI AYIRAMAYAN İNSANLAR..."

- Duran topta; futbolu bilen, oynayan alan mı adam mı yapıyorsunuz der. Alan savunmasında eşleşmeler farklı, adam savunmasında eşleşmeler farklı. Alanı adamı bilmeyen biri Lucas niye onla, Sergio niye onunla eşleşti diyebilir.

- Biz sezon başından beri alan savunması yapıyoruz. Çok az gol yedik. Golden önce Lucas'a yapılan bir itme var. Sergio da agresif olup rakibini bloklasaydı...

- İyi bir orta geldi. Bu tür toplarda yakın markaj önem kazanıyor. Alandaki oyuncular da topa çıkıp vurmak zorunda. Bu eşleşmeler sezon başından beri oluyor. Belki insanlar bu maç farkına vardı. Alanı ve adamı ayıramayan insanlar, Lucas niye orada diyebilirler.