CiddiGazete- AKP döneminde, Türk milliyetçilerinin yerine FETÖ'cülerin nasıl rektör atandıklarına ibretlik bir örnek Ankara Gazi Üniversitesi'nde yaşandı.

Gazi Üniversitesi'nde 2012 yılında yapılan rektör seçiminde Prof. Dr. Ayşe Dursun 511, Prof. Dr. Derviş Yılmaz 495, Prof. Dr. Peyami Cinaz 254, Prof. Dr. Aydın Karapınar 194, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber 188 ve Prof. Dr. Sacit Turanlı da 98 oy aldı.

YÖK'ün dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunduğu listeye Prof. Dr. Derviş Yılmaz birinci, Prof. Dr. Ayşe Dursun ikinci, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de üçüncü olarak yazıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektör tercihini 495 oy alan ve YÖK'ün listesinde ilk sıraya yazılan Türk milliyetçisi Derviş Yılmaz'dan yana değil, 188 oy alan Süleyman Büyükberber'den yana kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 2 GÜN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Abdullah Gül'ün kararıyla Gazi Üniversitesi Rektörü olan Büyükberber, 17 Temmuz 2016'da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Süleyman Büyükberber, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükberber hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla dava açtı.

Hazırlanan iddianamede, Büyükberber'in üniversitede işe aldığı 190 kişinin FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği belirtildi.

Büyükberber, Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, savunmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Davanın bugün görülen duruşmasında tutuksuz sanık Büyükberber ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan Gazi Üniversitesi eski rektörü, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Somut delillerin olmadığını iddia eden Büyükberber, "İddialar temelsiz. Atamaların tamamı Yükseköğretim Kurulu'na bağlıdır, kanuna uygundur. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Gazi Üniversitesi eski rektörü Süleyman Büyükberber hakkında "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti.

ERDOĞAN DA 5. SIRADAKİ ADAYI TERCİH ETTİ

15 Temmuz'dan iki gün önce, Gazi Üniversitesi'nde yine rektör seçimi yapıldı. 21 adayın yarıştığı Gazi Üniversitesi rektörlük seçiminde, 2 bin 61 öğretim üyesinden bin 896'sı oy kullandı.

Sandıktan, yine aday olan Prof. Dr. Derviş Yılmaz, 261 oyla birinci çıktı. 236 oy ile Prof. Dr. Sacit Turanlı ikinci, Prof. Dr. Abdulkadir Bülent Aytaç ise 208 oyla üçüncü en çok oy alan isim olarak listede yer buldu. En çok oy alan üç adayı, 187'şer oyla Prof. Dr. İbrahim Uslan ile Prof. Dr. Mustafa Safran ve 154 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Güçlü Yavuzcan takip etti.

Bu kez Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan, sandıktan çıkan sonuçları Abdullah Gül gibi dikkate almadan ilk sıradaki Türk milliyetçisi Derviş Yılmaz'ı değil, 15 Temmuz darbe girişiminden 20 gün sonra 5. sıradaki İbrahim Uslan'ı Gazi Üniversitesi'ne rektör olarak atadı. Uslan, Gazi Üniversitesi'nde FETÖ temizliği yapmadığı iddiasıyla zaman zaman eleştirildi.

derviş yılmaz 99

Türk milliyetçisi kimliğiyle tanınan ve Türkiye'nin en iyi ağız, diş ve çene cerrahları arasında gösterilen Prof. Dr. Derviş Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu.