CiddiGazete- İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'nin başarılı savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü, Times'tan Henry Winter ile röportaj gerçekleştirdi. Altyapısında yetiştiği İzmir ekibi Altınordu günlerini anlatan Çağlar Söyüncü, çocuk yaşta evden ayrılmanın üzücü olduğunu söyledi.

Henüz 11 yaşındayken evden ayrılmanın çok zor olduğunu belirten 26 yaşındaki milli futbolcu "11 yaşında evi terk etmek çok üzücüydü. Geceleri ağlıyordum. Bazı arkadaşlarım antrenmandan sonra eve gidiyordu. Biz yurtta 25 kişi kalıyorduk. Tuvalet temizliyor, temizlik yapıyor, yerleri siliyorduk. Bu sayede hayatı öğrenmiş olduk" ifadelerini kullandı.

"RAMAZAN AYININ İLK GÜNLERİ ZOR GEÇİYOR"

Türkiye'de herkes tarafından çok sevildiğini de belirten Çağlar Söyüncü, "Bunun nedeni alt ligden bir takımda oynarken yurt dışına transfer olmuş olmam. Altınordu'dan değil de Beşiktaş'tan yurt dışına gitseydim, sadece Beşiktaşlılar beni severdi. Ama şimdi Türkiye'de herkes beni çok seviyor" dedi.

Günde beş vakit namaz kılmaya çalıştığını anlatan başarılı savunma oyuncusu "Her Ramazan'da oruç tutuyorum. Bu çocukluğumdan beri yaptığım bir alışkanlık. Hayatımın bir parçası... Ramazan ayının ilk günleri zor geçiyor ama Allah yardımcımız oluyor" şeklinde konuştu. Çağlar Söyüncü, Premier Lig'de oynadığı için gurur duyduğunu da söyledi.

Milli futbolcu, 2016 yılında Altınordu'dan Freiburg'a 8 milyon Euro'ya transfer oldu. Söyüncü, Alman ekibinde iki yıl oynadıktan sonra Premier Lig ekibi Leicester City'ye 21 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında imza attı.