CiddiGazete- 18 Mart'ta açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti tartışması bitmedi. Çanakkale Köprüsü'nde ücretsiz geçiş dönemi sona erdi ve ücretli geçişleri başladı. Köprüden geçen otomobillerden 200, otobüslerden 450, kamyonlardan 500 ve TIR'lardan 950 TL alınacak.

Öte yandan köprünün yapım maliyeti 2 milyar 545 milyon Euro olarak açıklandı. Bugünkü kurlarla yaklaşık 41.5 milyar TL...

"O RAKAMI VATANDAŞIMIZA YANSITMIYORUZ!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş ücretini "200 liracık" olarak ifade etmesi tartışmalara neden olurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun geçiş ücretleri hakkındaki, "Geçiş fiyatlarında garanti ettiğimiz rakam var. Biz o rakamı vatandaşımıza yansıtmıyoruz. Çanakkale Köprüsü'ne '200 lira' diyorlar. Feribot ortalama 120 lira. Saatler süren bir yolculuğu 6 dakikaya düşürüyorsunuz onun karşılığında da 200 lira alıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

SADECE 6 BİN ARAÇ GEÇTİ

İstanbul Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adil Karaismailoğlu, 45 bin araç geçiş garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden dün 6 bin aracın geçtiğini açıkladı.

Öte yandan Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı Projesi'ni kazanan konsorsiyumun kira bedelinin 2 milyar 138 milyon euroluk ilk taksitini ödediğini söyledi.