CiddiGazete- CHP İstanbul İl Başkanı siyasi yasaklı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Üsküdar’daki evinin yanında usule aykırı yapılaşma olduğuna dair kamuoyuna yansıyan iddialarla ilgili açıklama yaptı. Siyasetçi hakkında bu nedenle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlamasıyla Anadolu 40. Asliye Mahkemesi'nde dava açıldı. Üç ay 15 günden iki yıl dört aya kadar hapis cezası istenen Kaftancıoğlu'nun beraatine karar verildi.

"AÇIKLAMA TAHKİR EDİCİ"

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabındaki paylaşımında Altun'a yönelik "kaçak iş yapmak, kaçak işler peşinde koşmak, dolandırıcılık, görevden dolayı nüfuzu kullanmak" şeklindeki söylemlerin düşünce açıklaması kapsamında dile getirilmesinde zorunluluk bulunmayan, incitici ve tahkir edici söylemler olduğunu ileri sürdü.

Mütalaada, ifade özgürlüğünün mutlak ve sınırsız olmadığı, bu hak kullanılırken bireylerin hak ve özgürlüklerini ihlal edecek tutum ve davranışlardan kaçınılmasında zorunluluk bulunduğu kaydedildi. Devamındaysa Kaftancıoğlu'nun paylaşımları kabul ettiğine yönelik ikrarı doğrultusunda eylemin sabit görüldüğü ifade edildi.