CİDDİGAZETE

Dünya Türklüğü'nün yakından tanıdığı yazar Rahim Cavadbeyli'nin dramını TBMM'de kürsüye taşıyan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Van'a gitti.

15 yıl önce "Türkçü" suçlamasıyla idam cezası verilen Cavadbeyli'nin İran'a iade edilmek üzere gözaltında tutulduğu mülteci kampını ziyaret eden Feridun Bahşi ve İYİ Parti heyeti, dramı Türk milletine duyurmak için kolları sıvadı.

Alınan özel izinle Cavadbeyli'yle görüşen heyet, Türk milletinin selamını getirdi ve Türkçü yazara yanında olduklarını söyledi.

Rahim Cavadbeyli'nin durumunu TBMM kürsüsünden kamuoyuyla paylaşan ve hükümeti hassas davranmaya davet eden Bahşi şöyle demişti:

"İçinizde Rahim Cavadbeyli’yi tanıyan var mı bilmiyorum. Rahim Cavadbeyli, Tebrizli bir Türktür ve dört yıldan beri mülteci statüsünde Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği Ofisi’nin gözetiminde Türkiye’de yaşamaktadır.

Bugün 15 Kasım. Rahim Cavadbeyli tam 105 gündür yani 2 Ağustos’tan bu yana İran’a iade edilmek üzere Van’da olumsuz şartlarda gözaltında bulunmaktadır. Yani ‘özgürlüğüne ve hayatına yönelik bir tehdit ile karşı karşıya kalacağı bir ülkeye gönderilemez’ kuralına rağmen, gözaltında tutulmaktadır.

MİDE KANAMASI GEÇİRDİ

Çok ağır ve sağlıksız şartlarda, mide kanaması geçirdiğinde doktora ulaşmasında bile çok büyük zorluklar yaşayarak gözaltında tutulmaktadı.

Cavatbeyli, Türk milliyetçisi bir edebiyatcıdır. Eserleri başta Türkiye, İran ve Azerbaycan’da olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yayınlanmıştır.

Biz nasıl bir ülke olduk? Burnumuzun dibinde adalar işgal edilir sesimizi çıkarmayız, Putin Kırım’ı işgal eder sineye çekeriz, Çin zulmünden kaçan Uygur Türkleri’ni günlerce havaalanında bekletiriz, Çin’de zulmü gören Uygur Türkleri’ni görmezden geliriz, Türk vatandaşlarının, Uygurlarla ilgili Doğu Türkistan faaliyetlerine yasak koyarız, Irak’tan, Suriye’den gelen Türkmenler bin sıkıntı çeker, milyonlarca Arap ellerini, kollarını sallaya sallaya Türkiye’de dolaşır, her türlü hizmetten parasız yararlanır, üstüne üstlük her kişiye ayrı ayrı, asgari ücretin üzerinde harçlık verilir, üniversitelere sınavsız alınırlar...

BORALTAN KÖPRÜSÜ HATIRLATMASI

Genel başkanımız sayın Meral Akşener, sayın Cumhurbaşkanı'na Boraltan Köprüsü'nü hatırlatmıştır.

Rahim Cavatbeyli'yi İran'a vermek, yeni bir Boraltan Köprüsü cinayetine ortak olmaktır. Cavatbeyli'ye, en az Suriyeli Araplar'a tanınan hakların ivedilikle tanınmasını talep ediyoruz."