CiddiGazete- MHP'deki kongre döneminde Devlet Bahçeli'yi savunmak için ülkücülere ağır hakaretler ve küfürler yağdıran, daha sonra ödüllendirildiği milletvekilliği döneminde Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük savunucularından olan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e güzellemeler yapan, MHP'den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti'ye geçen, İyi Parti'nin listesine kabul etmemesi üzerine DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı da alıp CHP'ye götüren, 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul'dan CHP milletvekili olan Cemal EnginyurtÜmit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısına saatler kala ilginç ifadeler kullandı.

Cemal Enginyurt, çıkartıldığı Sözcü TV'deki canlı yayında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaştıkları ortak mutabakat metnini tanımadığını söyledi ve ağır eleştirilerde bulundu.

Öte yandan Cemal Enginyurt kendisini anlatırken, "14 yaşında vatan, millet, bayrak, ezan için cezaevine düşmüş" diye tanımlaması ülkücüleri tebessüm ettirdi. Enginyurt, 14 yaşındayken karıştığı mahalle kavgasında bir çocuğu bıçakla yaraladığı için cezaevine girmiş, ülkücülerin koğuşunda kaldığı için ülkücülerle tanışmıştı.

Enginyurt daha sonra "Abi aday ol, desteklemezsem namerdim" dediği MHP'li merhum Sadi Somuncuoğlu'nu aday olduktan sonra darp etmiş, bu nedenle de bir süre cezaevinde kalmıştı.

Cemal Enginyurt ayrıca, borsada manipülasyon yaptığı iddiasıyla Türkiye'de hapis cezası alan ilk isim olmuştu. Enginyurt'a borsada diğer insanları zarara uğrattığı gerekçesiyle üç yıl hapis cezası verildi.

MAKAM KAPMAK İSTEYENLER ZAFER PARTİSİNE KOŞTU

Bu arada Zafer Partisi'ne ve Ümit Özdağ'a ağır hakaretler yapan, yan yana görünmemeye özen gösteren, yakın zamana kadar İyi Parti'de, olmayınca CHP'de ikbal arayan sözde bazı ülkücüler, Özdağ'ın etkili pozisyona gelme ihtimalini değerlendirerek sabahın erken saatlerinden itibaren Zafer Partisi koridorlarını arşınlamaya başladılar. CHP Genel Merkezi'ne karşı "Ümit Özdağ ile mutabakatı ben sağlıyorum" iddialarıyla ön plana çıkmaya çalışan sözde ülkücülerin Zafer Partisi'ne koşması dikkat çekti.