CiddiGazete- Çemişgezek Belediye Başkanı AKP'li Metin Levent Yıldız'ın yeni belediye hizmet binasının ihalesini kamu ihale kanunun 21/B maddesini kullanarak pazarlık usulü ile yaklaşık 10.5 milyon lira ihale bedeli ile AKP Hozat ilçe Başkanı Gökhan Balık'ın kardeşi Hakan Balık'a vermesinden sonra ilçede MHP ile AKP arasında yılladır gizli olarak devam eden savaş açığa çıktı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fethi Öztürk, ihalenin usulsüz yapıldığını öne sürerek iptali için Erzincan İdare Mahkemesi'nde dava açtı. MHP Çemişgezek İlçe Başkanı Mehmet Akgünlü de Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda buludu. Akgünlü, belediye başkanı ve vekilinin belediyeyi zarara uğrattıklarını, görevlerini kötüye kullandıklarını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

AKP'Lİ BAŞKAN, BETON SANTRALİNİ MÜHÜRLEDİ

Çemişgezek ilçesinde bulunan tek beton santrali MHP'li iş insanı Tahir Bal'a ait. Tahir Bal, belediyeye ruhsat için başvurmasına rağmen ruhsat izni verilmedi. Bal’ın avukatları konuyu yargıya taşıdıktan sonra Erzincan İdari Mahkemesi bir yıl önce aldığı karar ile belediyeyi haksız bularak beton santraline ruhsat verilmesine hükmetti. Belediye, konuyu Erzurum İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. İstinaf Mahkemesi de belediyeyi haksız bularak beton santraline, kararı onadı.

Geçtiğimiz hafta içinde temeli atılan hükümet konağı için ihaleyi alan müteahhit, betonlarını ilçedeki tek beton santrali olan MHP'li Tahir Bal'ın santralinden alınca belediye harekete geçti. Beton santralinin ruhsatsız olduğunu öne sürerek santrali mühürledi ve hükümet konağına beton sevkiyatı durdu. Bal’ın avukatları yargıya başvurarak kapatma işleminin geçersiz kılınmasını talep etti. Konu, İçişleri Bakanlığı'na kadar gitti.

KAÇAK BETON SEVKİYATI İDDİASI

Yıldız, belediyeye ait sosyal medya hesabından MHP’li Bal'a ait ERTA Hazır beton santralinin kaçak olduğunu, ruhsatının bulunmadığını ve mühürlü olduğu halde hükümet konağı inşaatına kaçak beton sevkiyatı yaptığını açıkladı.

Belediyeye yakın kaynakların verdiği bilgiye göre ilçede MHP ilçe teşkilatı ile AKP'li belediye arasında devam eden çekişme nedeniyle hizmetlerin aksaması sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, belediye başkanına kızgınlığını dile getirerek, hükümet konağı inşaatının durdurulması talimatı verdiği öğrenildi.

Bu gelişme üzerine bakanlık üst düzey yetkililerinin ilçe kaymakamını arayarak Hükümet Konağı inşaatının süresiz durdurulduğunu belirttikleri, yüklenici firmanın çalışmaları durdurduğu öğrenildi. Yüklenici firmanın istemlerine rağmen bakanlık ve kaymakamlık tarafından resmi yazı verilmeden inşaatın süresiz durdurulduğu söylenerek inşaat çalışmaları sonlandırıldı.

BAŞKAN "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİNE GELMİŞTİ

Yıldız, 2017 yılında kurulan ve faaliyete başlayan beton santralini AKP milletvekili ve il başkanı ile birlikte ziyaret ederek tesisin ilçe için önemli olduğunu belirtmişti. MHP'li Tahir Bal tarafından ilçe girişinde 2017 yılında kurulan ERTA Hazır Beton santrali kurulduğu yıllarda Çemişgezek Belediye Başkanlığını CHP'li Ahmet Şadan Ersoy yapıyordu. CHP'li belediyenin ilçenin tek beton santralinin faaliyet yürütmesi için geçici çalışma ruhsatı verdiği ve eksik evrakların tamamlanması durumunda ruhsatın verileceği belirtilmiş ve çalışmalar başlatılmıştı. 2017 yılında geçici çalışma ruhsatı ile faaliyet gösteren ERTA Hazır Baton santralini ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunan Yıldız’ın yanında birçok AKP’linin de bulunduğu ortaya çıktı. Metin Levent Yıldız'ın 2017 yılında eski belediye başkanı sıfatı ile ziyaret ettiği beton santraline AKP Milletvekili Azmi Ekinci, Kaymakam Harun Kazez ve dönemin AKP Tunceli il başkanı Fatih Tek ile birlikte tesisi ziyaret ettiği öğrenildi. Bal, Metin Levent Yıldız ile diğer AKP'li yetkililer ile ilçe kaymakamının tesisin ilçeye gerekli olduğunu ve çok önemli bir ihtiyacı giderdiğini kendisine söylediklerini belirtti.

"ÖZEL TALEPTE BULUNDU"

Bal, kendisinin MHP'li olduğunu ancak yakın zamanda AKP üyesi olduğunu öğrendiğini belirterek şöyle dedi:

"Bu tesisi açarken Başta Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ile birçok AKP yöneticisi tesise gelerek 'hayırlı olsun, ilçenin önemli bir ihtiyacını karşıladınız' diyerek bana teşekkür ettiler. Yıldız ben tesisi açtığım zaman belediye başkanı değildi. O zaman CHP’li başkan vardı. Onlar bana geçici ruhsat vermişti, eksiklikleri tamamlayıp ruhsatı alacaktım. Ancak yerel seçimlere kadar işlem bitmedi. Metin Levent Yıldız, başkan oldu, yanına gittim evrakları götürdüm bu kez bana farklı davrandı. Birtakım özel istemlerde bulundu. Kabul etmedim ve ruhsat vermemek için beni yıllarca süründürdü, ben de mahkeme kararı ile ruhsatı aldım."

"MHP'LİYİM AMA BİR BAKTIM AKP ÜYESİYİM!"

Bal, MHP'li olduğunu ama e-Devlet'e baktığında AKP üyesi göründüğünü belirterek şöyle devam etti:

Tesisim, mahkeme kararı ile ruhsatını aldı. Belediyenin itirazları mahkeme tarafından reddedildi. İlçede temeli atılan hükümet konağına yüklenici firma ile anlaşarak biz beton sevkiyatı yaptık ancak bu durumu öğrenen belediye başkanı, belediyenin sosyal medya sayfasında paylaşım yaparak kaçak tesis ilan etti. Oysa ruhsatımız var, sonra hukuksuzca mühürledi yargı mühürleme işlemini iptal etti ama konu bakanlığa kadar gitti. İlçeye yapılacak büyük bir yatırım durduruldu. İçişleri Bakanlığı belediye başkanının bu tavırları nedeniyle tesisi durdurdu. Ben MHP’liyim herkes bilir benim MHP’li olduğumu. Yakın zamanda e-Devlet'e baktım AKP üyesi yapılmışım, bu nasıl oldu anlamadım. Yıllar önce AKP’ye üye olmuştum ama sonra istifa ettim. İstifam kabul edildi ve üyeliğim düşürüldü sonradan nasıl yapılmış bilmiyorum."

"HAKKINDA FETÖ SORUŞTURMASI VAR"

Öte yandan Metin Levent Yıldız hakkında 3 yıldır devam eden bir FETÖ üyeliği soruşturması olduğu da ortaya çıktı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı AKP'li Çemişgezek Belediye Başkanı hakkında başlattığı FETÖ üyeliği soruşturmasının ilk aşamasında Yıldız’ın FETÖ terör örgütü ile ilişkilerini tespit ederek dosyaya koyduğu ve dosyayı beklemeye aldığı öğrenilirken, Metin Levent Yıldız’ın mahkemeye başvurduğu ve belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek dosyadaki bilgilerin dışarı sızması halinde başkanlık makamının zarar göreceğini öne sürdüğü öğrenildi. Yıldız bu nedenle gizlilik kararı alınmasını isterken mahkemenin de gizlilik kararı verdiği ve dosyanın 3 yıldan fazladır bekletilerek hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. (Halktv)