CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görev devir teslim töreninde enflasyonun olumsuz etkilerine karşı toplumu rahatlamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kabinede devir teslim törenleri sürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, devir teslim töreninde ekonomiye yönelik mesajlar da verdi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesine özel önem vereceklerini belirten Yılmaz, enflasyonun olumsuz etkilerine karşı geniş toplum kesimlerini rahatlatmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Yılmaz özetle şunları söyledi:

“Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi, çığır açan teknolojilerin teşviki, stratejik ticari bağlarımızın güçlendirilmesi gibi alanlara özel önem vereceğiz.

Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ile yolumuza devam edeceğiz. Cari fazla vermeyi ve cari açık meselesini bir sorun olmaktan çıkarıcı bir perspektifle çalışacağız. Sürdürülebilir, kapsayıcı, insan odaklı bir kalkınma anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz.

Tabii ki, bu süreçte vatandaşlarımızın hayatlarını etkileyen enflasyonla mücadeleye özel bir önem ve öncelik vereceğiz. Bir taraftan da bunun bir zaman alacağı bilinci ile enflasyonun olumsuz etkileri ile karşı karşıya olan geniş toplumsal kesimleri rahatlatmaya dönük politikalarımızı da kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

Diğer bir önceliğimiz de depremden etkilenen illerimizin inşa ve ihya edilmesi olacaktır. Deprem çalışmalarını yakından takip edecek, afetlere karşı ulusal risk kalkanı modelinin sağlamlaştırılmasına özel bir önem vereceğiz.

Cumhurbaşkanı yardımcılığı bünyesinde bulunan Kıbrıs koordinatörlüğümüz ile milli davamız olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her bakımdan yanında olmaya devam edeceğiz.”