CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yoksulluk Dayanışma Ağı Kurucu Hacer Foggo ile birlikte Türkiye'deki uyuşturucu sorununa dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Sarayın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın 'okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız' palavrasına. Bugün size Sarayın kara para ile bu zehiri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" ifadelerini kullanmış ve sözlerini "Bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye'nin cari açığının finansmanında kullandılar" iddiası ile sürdürmüştü.

UYUŞTURUCUYA BULAŞANLARIN SAYINDA KORKUNÇ ARTIŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu "Türkiye'nin uyuşturucuyla etkin mücadele verdiğini" savunarak cevapladı.

Bakan Bozdağ, "Bugün cezaevlerinde yaklaşık 330 bin tutuklu hükümlü var. Bunun 3'te 1'i uyuşturucuyla ilgili suçlardan tutuklu veya hükümlü olanlardan oluşuyor" dedi.

BOZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Bekir Bozdağ, "Kılıçdaroğlu, bence önce kamuoyuna çıkmalı; bu bilgileri, belgeleri, delilleri, baronların isimlerini tek tek açıklamalı. Ondan sonra da bu delilleri, bilgileri cumhuriyet savcılığına da gönderir. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu bilgi, belge ve baron listeleri, elinde başkaca ne varsa bunları cumhuriyet savcılığına iletmesine, göndermesine engel ne var? Yok. Yasa engeli var mı? Yok. Bu paylaşımlar dediği iddialar bana göre birer büyük iftiradır ama onun dediği dilden 'iddialar' diyelim. Doğruysa bundan en büyük zararı kim görecek? Cumhur İttifakı görecek, AK Parti görecek. O zaman madem ki 'AK Parti zarar görsün, milletin gözünden düşsün' istiyor, bundan daha büyük bir fırsat olur mu?" diye sordu.

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASINA İTİRAF TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz. Daha dün Diyarbakır'da bin 900 kilonun üzerinde esrar ele geçirildi. Gençlerimizi bu illete bulaştırmaya çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz" ifadeleri muhalefet tarafından Türkiye'de uyuşturucunun yaygınlığının itirafı olarak yorumlanmıştı.

Kılıçdaroğlu, Soylu'nun açıklaması hakkında partisinin grup toplantısında "Bu itirafı için teşekkür ederim. Burası Kolombiya mı? Ne demek haftada 5 bin kişi. Kendiler itiraf ediyor ama bana kızıyorlar. Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar diyorlar. Hiç kimse endişe etmesin Bay Kemal 10. köye gidecektir yine halkın çıkarlarını savunacaktır. Şimdi soruyorum; bu uyuşturucu baronlarının onların maşalarının ülkemizde işi ne? Sokaklarımız bu kadar mı güvensiz? Gençlerimiz bu kadar mı tehlike altında? Sesiniz kesiliyor, itiraf ediyorsunuz" demişti.