CiddiGazete- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan, 4 grupta oynanan 8 maçla devam etti. Gecenin en önemli karşılaşmasında Chelsea, sahasında konuk ettiği Juventus'u 4-0 mağlup ederek, H Grubu'nu ilk iki sırada bitirmeyi garantiledi.

Son olarak 29 Eylül'de deplasmanda Juventus'a 1-0 yenilen Chelsea, o günden bu yana çıktığı 9 resmi maçta da mağlubiyet yüzü görmedi. Grubun namağlup takımı Juventus karşısında oldukça etkili bir futbol ortaya koyan Londra ekibi, galibiyete Trevoh Chalobah, Reece James ve Callum Hudson-Odoi ile ulaştı.

ÜÇ DAKİKADA İKİ GOL

İlk yarıyı 25. dakikada Chalobah'ın golü ile 1-0 önde tamamlayan Chelsea, ikinci yarında üç dakikada bulduğu iki golle farka gitti. 55. dakikada James ve 58. dakikada Hudson-Odoi'nin golleriyle farkı üçe çıkaran Chelsea, 90+5. dakikada Timo Werner ile bir gol daha buldu. Zorlu maçtan üç puanla ayrılan takım Chelsea oldu.

Thomas Tuchel'in takımın başına geçmesinin ardından müthiş bir form grafiği yakalayan son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, yaklaşık 2 aydır oynadığı hiçbir resmi maçta sahadan boynu bükük ayrılmadı. Son 9 resmi maçında 1 beraberlik, 8 galibiyet alarak önemli bir çıkış yakalayan Chelsea, Juventus karşısında da serisini sürdürdü.

Bu galibiyetle puanını 12 yapan Chelsea, son maçlar öncesi grubu ilk iki sırada tamamlamayı garantiledi. Juventus ise 12 puanda kaldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TOPLU SONUÇLAR

E GRUBU

Dinamo Kiev-Bayern Münih: 1-2

Barcelona-Benfica: 0-0

F GRUBU

Villarreal-Manchester United: 0-2

Young Boys-Atalanta: 3-3

G GRUBU

Lille-Salzburg: 1-0

Sevilla-Wolfsburg: 2-0

H GRUBU

Chelsea-Juventus: 4-0

Malmö-Zenit: 1-1