CiddiGazete- CHP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır.

Sayın Genel Başkanımız, kendisi de daha önce belirttiği gibi, Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil, bilakis büyümesini arzulamaktadır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede 'iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini' iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler.

Meselenin Türkiye olduğu ve Genel Başkanımızın herkesin oyunu alacak, her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkesin mâlumudur."

İYİ PARTİLİ ZORLU'DAN AÇIKLAMA

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Mansur Yavaş ve Emrem İmamoğlu ile görüşmeyeceğini duyurdu. Zorlu, İyi Parti Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Zorlu, şöyle dedi:

- Bugün önemli bulduğumuz konuda açıklama yapma gereği hissettik.

- Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakı'nın desteğiyle seçilmiş olan iki başkana çağrıda bulunmuştu.

- Bugün bazı haberler yansıdı. 10 belediye başkanı da dahil olmak üzere iki belediye başkanının ziyareti gerçeği yansıtmamaktadır.

- Belediye başkanlarının Sayın Akşener'e bir ziyaret gerçekleştireceği yönündeki bilgi doğru değildir.

- Biz istişareye önem veren bir partiyiz. Sorumluluğumuzun farkındayız.

- Genel Başkanımız sık sık GİK ve milletvekilleriyle bir araya gelecek. Toplantımız şu an devam ediyor."