CiddiGazete- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen deprem faciasının ardından, CHP Genel Merkezi'nde oluşturulan ‘Deprem İletişim Merkezi’ne ilk günden bu yana 45 bin çağrı geldiğini açıkladı.

Ahmet Akın yaptığı yazılı açıklamada, “Deprem felaketinin ardından Genel Başkanımızın talimatıyla kurulan Deprem İletişim Merkezi aracılığıyla vatandaşımızın bize ilettiği talepleri aldık. Özellikle vurgulamamız gerek: Deprem felaketinde iletişim kurmak bu kadar önemliyken, yaşanan iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliği bu felakette adeta en büyük artçı deprem etkisi yarattı. Deprem felaketinin ilk günlerinde koordinasyon eksikliği yaşandığını, yardımların ulaştırılamadığını iletişim hattına gelen telefonlar üzerinden çok açık bir şekilde gözlemleyebildik.”

'DEVLETİ ARIYORUM'

Depremzede vatandaşların ilk günden bu yana, “Devleti arıyorum, yardım edin” çağrısında bulunduğunu belirten Akın şöyle devam etti:

“Bugün itibarıyla yaklaşık 45 bin çağrı aldık. Bu çağrıların en başında yüzde 65 oranıyla yardım talebi geliyor.

Çağrıların yüzde 15,5’i ise teyit edilmiş ‘Enkazdan ses geliyor’ çağrıları. Ne yazık ki son iki gündür ses geliyor çağrıları artık gelmiyor.

Ulaşım talebi, konaklama talebi, kayıp ve cenaze hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de aldık.

Deprem İletişim Merkezi’ne en çok çağrıyı, yüzde 50 oranıyla Hatay’dan yapılan aramalar oluşturdu. Yani her iki aramadan biri, depremin büyük hasara neden olduğu Hatay’dan geldi. Hatay’ın ardından da sırasıyla Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’ten çağrı geldi.”